На географічному факультеті відбулася конференція   до 170-річчя з дня народження В.В.Докучаєва (ФОТО) 31.03.2016

На географічному факультеті відбулася конференція 

до 170-річчя з дня народження В.В.Докучаєва


10 березня кафедра географії та методики її навчання географічного факультету Тернопільського національного педагогічного університету  ім.В.Гнатюка спільно з науковою бібліотекою університету та Тернопільським відділом Українського географічного товариства провели конференцію "ВАСИЛЬ ВАСИЛЬОВИЧ ДОКУЧАЄВ – ЗАСНОВНИК СУЧАСНОГО ГРУНТОЗНАВСТВА", присвячену 170-річчю з дня народження видатного природознавця, геолога й мінералога, фізико-географа, ґрунтознавця.


З вітальним словом виступили декан факультету А.В.Кузишин та завідувач кафедри М.Я.Сивий. Бібліотекарі О.І.Шанайда і З.Й.Ірик презентували бібліотечні фонди, присвячені В. В. Докучаєву. Вступне слово мав доцент кафедри М.В.Потокій. Він розповів про творчу спадщину В. В. Докучаєва та значення його робіт у формуванні російської фізико-географічної та ґрунтознавчої шкіл. Виступ викладача Богдана Богдановича Гавришка був присвячений ролі В.В.Докучаєва та його учня Г.Висоцького у степовому лісорозведенні, місцю так званих “докучаєвських лісосмуг” у боротьбі із вітровою ерозію в степовій зоні України. Доцента С.В.Гулика розповів про збереження грунтів та їх раціональне використання, еволюцію та географію грунтів.

Студенти доповідали про становлення В.В.Докучаєва як науковця, його перші геологічні вишукування, експедиції, розробку методики складання ґрунтових карт, про становлення генетичного ґрунтознавства, місце й роль цієї роботи вченого у формуванні вчення про грунт, ґрунтові зони й зони природи тощо.

   
 













 


Дата:  31.03.2016 12:54:00

До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси