Фестиваль «Окрилені піснею» згуртовує сучасну студентську молодь і надихає на впевненні кроки у майбутнє!

Фестиваль «Окрилені піснею» 

згуртовує сучасну студентську молодь 

і надихає на впевненні кроки у майбутнє!


В ТНПУ ім.В.Гнатюка традиційно відбувся фестиваль-конкурс «Окрилені піснею». Цей конкурс щороку набирає впевнених обертів та проходить творчо, цікаво, незвично…

Пісня – це той жанр, який дозволяє розкритись, творчо проявити свої здібності, згуртовує сучасну студентську молодь і надихає на впевненні кроки у майбутнє!

Членами оргкомітету пісенного фестивалю студентів Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка були: Стельмащук Зіновій Миколайович – декан факультету мистецтв, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри музикознавства та методики музичного мистецтва;Водяний Богдан Остапович – завідувач кафедри музикознавства та методики музичного мистецтва, кандидат мистецтвознавства, доцент; Буркацька-Волович Олена Ярославівна – викладач кафедри музикознавства та методики музичного мистецтва, керівник естрадної студії ТНПУ ім. В.Гнатюка; Водяна Валентина Олександрівна – кандидат педагогічних наук, доцент кафедри музикознавства та методики музичного мистецтва, керівник організаційно-постановочної групи; Ороновська Лариса Дмитрівна – кандидат педагогічних наук, доцент кафедри музикознавства та методики музичного мистецтва; Киданюк Андрій Володимирович – голова профспілкового комітету студентів ТНПУ ім. В.Гнатюка, кандидат історичних наук; Місько Володимир Володимирович – кандидат історичних наук, доцент кафедри історії України; Шуль Марія Тарасівна – лаборант кафедри музикознавства та методики музичного мистецтва, координатор проекту; Щупляк Ольга Петрівна – лаборант кафедри музикознавства та методики музичного мистецтва, поліграфічне забезпечення; Баган Володимир Корнилович – завідувач актової зали, технічне забезпечення сцени; Кріль Олег Зіновійович – звукорежисер, спеціаліст з технічного забезпечення КМЦ «Світлиця».

Традиційно головою  журі є Микола Шамлі – заслужений діяч мистецтв України, композитор, аранжувальник. Членами журі цьогорічного конкурсу стали: Олена Буркацька-Волович – викладач кафедри музикознавства та методики музичного мистецтва, Лауреат Міжнародних і Всеукраїнських пісенних фестивалів та конкурсів; Лариса Ороновська – кандидат педагогічних наук, доцент кафедри музикознавства та методики музичного мистецтва; Надія Гураль – співачка, поетеса, композитор; Микола Кліщ – соліст гурту «Отава»; Катерина Іванчук – півфіналістка проекту «Голос країни – 2015»; Галина Яценко – вчитель музики ЗОШ №17, керівник дитячо-юнацького хору «Благословення».

Ведучими концерту були студенти факультету мистецтв Тетяна Злонкевич та Володимир Самолюк.

Організаційно-постановочну роботу забезпечували студенти факультету мистецтв групи ММ-12 під керівництвом доцента кафедри музикознавства та методики музичного мистецтва Валентини Водяної.

Доцент кафедри музикознавства
та методики музичного мистецтва,
член журі фестивалю-конкурсу «Окрилені піснею»
Лариса Ороновська

 

Відгуки студентів про пісенний фестиваль-конкурс «Окрилені піснею»


Цього року студенти ТНПУ ім.В.Гнатюка мали змогу знову взяти участь у пісенному фестивалі «Окрилені піснею», який проходив у два тури.

Перший – відбірковий, який проходив 13 жовтня.

Другий – фінальний та гала-концерт відбувся 20 жовтня в головному корпусі нашого університету. Студенти активно відгукнулись на даний пісенний фестиваль-конкурс, адже були представники не лише факультету мистецтв, а й факультету іноземних мов, Інституту педагогіки і психології, інженерно-педагогічного факультету, фізико-математичного факультету та факультету фізичного виховання. Конкурсанти тішили глядачів українськими та зарубіжними піснями, зокрема французькими. На фестиваль були запрошені гості, які незважаючи на свій вік показали високий рівень співочої майстерності.

У актовій залі панувала тепла та дружня атмосфера, глядачі доброзичливо зустрічали кожного з учасників.

За конкурсантами спостерігали: голова журі – Микола Шамлі – заслужений діяч мистецтв України, композитор, аранжувальник, та члени журі: О. Буркацька-Валович, Л. Ороновська, Н. Гураль, М. Кліщ, К. Іванчук, Г. Яценко.

Кожен із учасників доклав максимум зусиль, щоб якнайкраще розкрити свій талант, тому членам журі було важко визначитися із переможцями фестивалю.

Переможцем фестивалю став студент факультету іноземних мов Жураковський Ігор, який вразив усіх авторською піснею  на слова М. Супінки «Спогад».

ІІ місце розділили між собою представниця Інституту педагогіки і психології  Ярема Вікторія та дует «VV» у складі В. Піхович та В. Чернічко.

Лауреатами ІІІ премії стали представник інженерно-педагогічного факультету Бойко Володимир із піснею «Соколята» слова і музика В. Хурсенко та представниця факультету фізичного виховання  Піган Софія із піснею Л. Фабіан – «Je taime».

Усі присутні отримали масу позитивних емоцій. Переможці та учасники завершили фестиваль фінальною піснею.

Дякуємо ведучим концерту: Т. Злюнкевич та В. Самолюку, також організаторам ММ-12 за чудово проведений час. Бажаємо всім студентам творчої наснаги та перемог у конкурсах.

Студентка факультету мистецтв
Мирослава Бойко

 

20 жовтня 2015 р. у актовій залі головного корпусу ТНПУ ім.В.Гнатюка  о 15:00 відбувся пісенний фестиваль «Окрилені піснею». У конкурсі брали участь не тільки студенти факультету мистецтв, а й представники інших факультетів та спеціальностей. Під час виступу студенти  демонстрували неабиякий талант співочості, що не залишило байдужим нікого, у тому числі й мене. Також на фестиваль були запрошені учні загальноосвітніх закладів та музичних шкіл, які, незважаючи на свій вік, неабияк вразили публіку. На мою думку, кожен виступ був особливим та вражаючим, але найбільш достойними були номери Жураковського Ігора та дуету «VV». Було цікаво та захоплююче!

Студентка факультету мистецтв
Вікторія Єрке

 

20 жовтня 2015 року відбувся щорічний пісенний фестиваль студентів ТНПУ ім.В.Гнатюка «Окрилені піснею». В конкурсі брали участь не тільки студенти факультету мистецтв, а й таких як факультет іноземних мов, фізичного виховання, інституту педагогіки і психології та інших. Всі учасники конкурсу були оригінальними, але найбільше до душі припав дует у складі Піхович Вікторії та Віктора Чернічко. Пісня «Ніколи, нікому тебе не віддам» (слова і музика О.Пономарьова) лунала з їх вуст ніжно і так проникливо…

Мені випала можливість співати разом з усіма учасниками, і набагато легше було виходити на сцену, набравшись від них тієї позитивною енергії, того щастя і радості яка була в них.

Я від щирого серця вітаю переможця Ігора Жураковського, який гідно заслужив перше місце!

Студентка факультету мистецтв
Христина Цабан

 






До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси