Свято народної творчості на факультеті  філології і журналістики

Свято народної творчості 

на факультеті  філології і журналістики


У четвер, 22 жовтня 2015 року, відбулась феєрична подія – другокурсники напряму «українська філологія» поставили на сцені актового залу концерт «Фольклорне свято 2015». На виступі були присутні викладачі й студенти факультету філології і журналістики, а також поціновувачі народного слова. Таке дійство стало традицією для факультету. Студенти показали усе найцікавіше з матеріалів фольклорної практики, яку вони проходили влітку. На початку свята кожна група подала загальний звіт, де підсумувала результати своєї пошукової діяльності.

Загалом, виступ складався із трьох частин. Першими показали свою майстерність красуні-дівчата з групи УФ-21. На їхньому виступі «Вечорниці нас кличуть» глядачі змогли відчути неперевершену атмосферу ночі на Андрія: поворожити на судженого, скуштувати смачних українських страв, помилуватись ліричним танцем і, врешті-решт, відчути себе трішки молодшим.

Тема, над якою працювали дівчата групи УФ-23, – «Джерела української душі». Студентки невимушено і доступно продемонстрували багатство українського фольклору відповідно до кожної пори року. Публіка із захопленням заслуховувалась відібраними перлинами народної пісні, почула чимало цікавих фактів, змогла відчути душу нашого народу.

Завершували свято студенти групи УФ-22, запросивши глядачів стати гостями «Файного вісілля». Філологи показали, які були етапи весілля, що на них відбувалось, яких звичаїв дотримувались, яких пісень співали. Кожний з учасників продемонстрував акторський талант і змусив глядача повірити у те, що відбувається на сцені. Мабуть, тепер кожний знатиме, що треба робити, якщо трапиться нагода допомагати з підготовкою весілля. Наприкінці приємною несподіванкою став виступ творчого колективу «Бескиди», який запросили студенти цієї групи.

Завершилось дійство загальним співом «Многая літа..». Це стало підсумком справді родинного свята, яке допомагає студентам не лише показувати  власні здобутки і таланти, а ще й зближує кожного учасника, дає змогу відчути себе у великій дружній сім’ї.

Варто сказати, що фольклорне свято не було б таким яскравим і науково підкованим без порад та вказівок канд. філол. наук, доц. кафедри теорії і методики української та світової літератури Галини Федорівни Ступінської, яка протягом не одного року допомагає пізнавати студентам скарби наших предків. Маємо надію, що фольклорна традиція на факультеті філології і журналістики кожного разу буде притягувати все більше і більше охочих побачити справді неймовірну красу українського слова, рідної пісні, нашого життя.

Студентка факультету
філології і журналістики
Уляна Кінах,
фото - Зульфія Бабаєва







До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси