Діалектологічне свято    на факультеті філології і журналістики

Діалектологічне свято  

на факультеті філології і журналістики


В рамках тижня кафедри української мови та методики її навчання було проведено багато цікавих заходів. Одне із них було приурочене захисту діалектної практики, яку студенти третього курсу проходили ще влітку. Таке дійство стало вже хорошою традицією для факультету філології і журналістики. Цей рік не став винятком. 


Студенти груп УФ-31, УФ-32, УФ-33 творчо й відповідально взялися за організацію діалектологічного свята і під керівництвом викладачів кафедри підготували неймовірно цікаві виступи. Кожна з груп намагалась представити різноманіття  діалектів, закцентувати на їхньому значенні для літературної мови, адже діалекти справедливо вважають «стовбуром» мови.


Глядачі змогли побачити українське село, яке зберігає, передає від покоління до покоління мовне багатство українців, несе крізь віки генетичний код нації. Мова кожної території України має свої барви, і це чудово показали студенти третього курсу. Пісні, танці, інсценізації творів українських класиків та комедійні сценки ідеально влились у сценарій дійства і якнайкраще відтворили багатство мови та фольклору нашого народу. 


Смачним доповненням свята стали хліб зі салом, завиванці і домашнє печиво, спечене з любов’ю юними ґаздинями.  Маємо надію, що традиція діалектологічного свята буде жити на факультеті філології і журналістики та щораз відкриватиме студентам нові скарби рідної мови.


Студентка факультету філології і журналістики
Уляна Масна

 








До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси