ЗМІ про нас. Тернопільські студенти отримали дипломи польського навчального закладу (ВІДЕО)

ЗМІ про нас

Тернопільські студенти отримали дипломи польського навчального закладу

Студенти Тернопільського національного педагогічного університету паралельно з навчанням в рідному виші, можуть здобувати освіту за схожим напрямком у польському навчальному закладі. Днями дипломи бакалаврів та магістрів отримали близько 30-ти випускників.

БОГДАН БУЯК, проректор з наукової роботи та міжнародного співробітництва ТНПУ ім.В.Гнатюка:

«Приїхали польські колеги, наш партнерський вуз. Це – Вища лінгвістична школа м. Ченстохова, з якими ми вже три роки реалізуємо проект подвійних, паралельних дипломів. Сьогодні закінчують навчання за цією програмою випускники чотирьох напрямків. Це – англійська філологія (як бакалаври, так і магістри), це німецька філологія (знову ж таки, як бакалаври, так і магістри), це соціальна педагогіка і соціальна робота, і початкова освіта та дошкільне виховання».

На навчання у Польщу, розповідає Богдан Буяк, студенти вирушають під час канікул. Проходить воно у режимі літньої і зимової шкіл, які тривають близько 10 днів. Туди входить як навчання, так і практика.

БОГДАН БУЯК, проректор з наукової роботи та міжнародного співробітництва ТНПУ ім.В.Гнатюка:

«Приблизно 80% тих дисциплін, які вивчаються в Україні, їм перезараховують у Польщі. Академрізницю, приблизно 20% від навчального плану, вони закривають, навчаючись у Польщі. Можна починати навчання без диплома, але підставою для видачі польського диплома є отримання українського диплома».  

Одна з тих, хто отримав польський диплом магістра – Наталя Шмигельська. У закордонному виші дівчина вивчала педагогіку ресоціалізації.

НАТАЛЯ ШМИГЕЛЬСЬКА, отримала диплом польського вишу:

«Це є нові можливості, нові горизонти, так би мовити. Ми маємо змогу отримати освіту не лише українську, але й європейську, і, також, ознайомитися з їхньою культурою, традиціями. Що мені дуже сподобалося – що ми, от, так зсередини пізнали роботу соціальних служб в Польщі. Є з чим порівняти відносно України. Це дуже подобається. І, звісно, подорожі – це нові відкриття, знайомства».

За словами Богдана Буяка, педагогічний університет співпрацює й з іншими навчальними закладами Польщі. Відтак, здобувати освіту за схожими програмами можуть студенти й інших спеціальностей.


Ірина Худоба,
ІНТБ


До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси