Студенти факультету іноземних мов відвідали Марійський духовний центр у Зарваниці 10.11.2015

Студенти факультету іноземних мов відвідали Марійський духовний центр у Зарваниці


Хто бував в освяченого Богом місці, той, мабуть, відчув у своїй душі не тільки пошану до святині, але в його серці зродилась ніжна дитинна любов до нього, яка при кожній нагоді бажала і бажає сплатити борг подяки одвічній Божій доброті.

Спішимо до чудотворних місць спільно з іншими чи на самоті, прагнучи духовної переміни, особливої зустрічі з Богом, знаходячи цілющий бальзам для зранених і наболілих душ, черпаючи чудодійну силу наснаги до життя …

Під Покров Пресвятої Богородиці прибули й ми – студенти факультету іноземних мов. Золоте листя, яскраве сонечко, тепла погода, піднесена атмосфера та духовні молитви –все це зробило нашу поїздку в одне з найвизначніших святих місць на Західній Україні – Зарваницю – особливою.

Здавалося, що вищі сили благоволять цій подорожі. Надзвичайна краса церков, дзвіниці та собору на фоні багряного листя, тиша та спокій, що панували довкола створювали враження райського куточка.

Особливо запам’яталися ранішя вервиця та Божественна літургія в соборі, які нагадали про важливість милосердя, прощення та любові до ближнього.

Учасники паломницької поїздки пройшли символічною Хресною Дорогою. Священні стації залишаться у наших серцях назавжди, бо йдучи за  Ісусом важкою і тернистою дорогою,  стараючись наслідувати Його, віримо у спасіння.

Екскурсія та Хресна дорога, якою нас провів брат-семінарист Володимир, дали змогу відновити душевну рівновагу, відійти буденності та турбот. Ми приклалися до чудотворного образу Матері Божої Зарваницької, відвідали її домівку та заносили щирі молитви в своїх наміреннях..

Надзвичайним досвідом було чаювання у семінарській їдальні. Смак трав’яного чаю у поєднанні з величною красою та спокоєм цього святого місця перенесли на деякий час у інший вимір, де панує світло, щирість та єдність з Богом.

Обов’язок кожної свідомої віруючої людини відвідати Марійський центр в селі Зарваниця хоча б раз у житті. Хоча, це швидше поклик серця, а не повинність.

Надзвичайно цікавою та особливою видалася наша подорож. За сприяння у її здійсненні хочемо висловити щиру подяку викладачам Наталії Володимирівні Рокіцькій  та Наталії Богданівні Вирсті.

Зарваниця гостинно розпростирає руки для всіх без винятку. Почуйте її поклик і завітайте.

Надіємось, що це не остання наша спільна подорож.

Студенти ІІІ-V курсів
факультету іноземних мов







 


Дата:  10.11.2015 15:00:00

До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Офіційна скринька
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси