ЗМІ про нас. “Розпусник” на малій сцені тернопільського театру (ФОТО) ЗМІ про нас

“Розпусник” на малій сцені тернопільського театру


Філософсько-еротична комедія – звучить неабияк інтригуюче, правда ж? Поки на великій сцені глядачі сміялися над прем’єрним спектаклем «Тітка Чарлі», 11 листопада на малій сцені Тернопільського драматичного театру розгорнулася п’єса за твором сучасного французького письменника Еріка-Еманюеля Шмітта «Розпусник».


Сповнена палких цілунків, обіймів, курйозів і при цьому позбавлена вульгарності – такою була дипломна вистава студентів 4 курсу кафедри театрального мистецтва ТНПУ ім.В.Гнатюка. Треба бути відвертим, як вбрання головного героя постановки, щоб відзначити – молоді актори впоралися цілком і повністю. Поставити виставу, яка з успіхом йшла у театрах Парижа та Берліна – це виклик, на який, подолавши хвилювання, студенти відповіли легко і невимушено, звичайно, завдячуючи своєму художньому керівнику – народному артисту України, професору В’ячеславу Хім’яку.


Хвилюючий, непередбачуваний сюжет, заснований на кількох історичних анекдотах, був майстерно розіграний перед зацікавленою публікою.


А в чому ж сюжет? У голій філософії? Вільнодумний філософ Дені Дідро намагається завершити роботу над статтею про мораль до своєї знаменитої енциклопедії. Однак шалено привабливі й темпераментні жінки – дружина, донька, коханка, художниця-шахрайка – постійно його відволікають, причому складно сказати, чи радий цьому мислитель чи ні. Трупі вдалося відтворити жвавість та протиріччя характеру відомого просвітителя. Вистава відкриває новий погляд на відносини статей та процес зваблення, а саму п’єсу можна розтягнути на цитати.


Такий насичений театральний вечір спонукав тернопільську молодь до найбільш розпусного заняття, за означенням автора, – до спілкування.


Марія Богданович, 

Тернопільська липа

Фото Марія Богданович, Олег Сопель











До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси