День української писемності та мови став в ТНПУ ім.В.Гнатюка яскравим і піднесеним святом

День української писемності та мови 

став в ТНПУ ім.В.Гнатюка 

яскравим і піднесеним святом

 


Хорошою традицією у нашій альма-матер стає відзначення Дня української писемності та мови. 12 листопада відбувся літературно-мистецький захід «Будемо тягнутися до слова, як до сонця тягнеться трава».


Перед початком дійства всі охочі мали можливість скуштувати креативних патріотичних смаколиків на благодійному ярмарку, організованому студентами факультету мистецтв (група ОМ-34).


Актова зала університету зібрала широку глядацьку аудиторію з числа працівників університету, викладачів, студентів та інших шанувальників українського слова. Програма концерту продемонструвала різнобічність талантів української молоді: лунали класичні та сучасні музичні твори, причарували слухачів неповторністю звуки роялю, брала за душу українська поезія, викликали сміх дотепні жарти, а уривок із п’єси Івана Котляревського «Наталка Полтавка» перевтілив концертну залу в драматичний театр.


Родзинкою свята став виступ улюбленців тернополян та всієї України – колективу «Тріода». Завершальним акордом стало спільне виконання нашого духовного гімну «Боже великий, єдиний», що засвідчило національне єднання всіх українців і нашого дружного університетського колективу зокрема.


Студенти факультету філології і журналістики щиро вдячні організатору дійства Ользі Петришиній. «Ми раді, що такі мудрі і креативні викладачі допомагають втілити в життя наші творчі задуми. Бажаємо Ользі Ігорівні натхнення і терпіння у тій справі, яку вона трепетно плекає, допомагаючи українському слову та пісні звучати», – прокоментували студенти групи УМ-43.


Студентка 4 курсу факультету філології і журналістики
Людмила Туницька









До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Офіційна скринька
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси