Студенти ТНПУ ім.В.Гнатюка  зустрілися  з представниками управління юстиції


Студенти ТНПУ ім.В.Гнатюка  зустрілися 

з представниками управління юстиції



Студенти факультету іноземних мов ТНПУ ім. В. Гнатюка мали змогу послухати лекцію «Неухильне дотримання українського законодавства. Запобігання та протидія корупції в освітньому закладі», яка відбулась 24 листопада за ініціативи нашого вишу в рамках проведення щорічного Тижня права. 







Провідний спеціаліст відділу кадрової роботи та державної служби Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області Пододворний А.С. та завідувач сектору реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Ткачук Д. А. розповіли про антикорупційне законодавство, створене з метою захисту прав і свобод громадян, про виявлення, розкриття та розслідування корупційних правопорушень, їхні види та прояви, а також  про запобігання корупції та усунення їхніх причин.  








Гості докладно висвітлили різні аспекти відповідальності за протиправні дії, пов’язані з корупцією, хабарництвом та виокремили, які дії попадають в правове поле як корупційні явища.



Також Діана Анатоліївна повідомила, що для того, щоб мінімізувати та усунути корупційні правопорушення, було створено електронні сервіси, які дозволяють отримати ключові документи онлайн. Наприклад, зареєструвати бізнес (за модельним статутом), отримати інформацію про нерухомість, або довідку, виписку, витяг про компанію, в тому числі для надання державним органам, банкам, контрагентам, а також для участі у державних закупівлях тощо. 

Детальнішу інформацію можна знайти на сайті Міністерства юстиції - new.minjust.gov.ua





В ході обговорення студенти мали можливість задавати питання, на які представники управління юстиції давали вичерпні відповіді. 

Слід зазначити, що уповноваженою особою з питань запобігання та виявлення корупції у ТНПУ ім.В.Гнатюка є Раківська Н.В. Ще декілька тематичних лекцій заплановано на грудень.










Мар’яна Підодвірна, 
Фото Ігор Корначевський


До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси