28 листопада відбудеться акція   «Засвіти свічку!»   на вшанування пам’яті жертв голодоморів

28 листопада відбудеться акція 

«Засвіти свічку!» 

на вшанування пам’яті жертв голодоморів


Відповідно до Указу Президента України, згідно з розпорядженням голови Тернопільської ОДА в День пам’яті жертв голодоморів у Тернополі поминальні заходи відбудуться 28 листопада.


У фойє Тернопільської обласної державної адміністрації буде оформлена тематична виставка за матеріалами Українського національного інституту пам’яті «Спротив геноцину».


На Театральному майдані о 15.00 відбудеться панахида, мітинг-реквієм та акція «Засвіти свічку!». Традиційно на вшанування пам’яті мільйонів заморених голодом українців на майдані будуть запалені лампадки, викладені у виді хреста.  Відбудеться театралізоване дійство. На вмонтованому великому екрані транслюватимуться тематичні документальні фільми про вказану  трагедію українського народу. 


О 16.00 — всеукраїнська хвилина мовчання.


З Театрального майдану відбудеться хода до пам’ятника жертвам Голодомору 1932-1933 років, розташованого біля церкви Різдва Христового на вулиці Руській. Орієнтовно о 16.30. годині тут також буде поминальна відправа й запалення лампадок. 

В поминальних заходах візьмуть участь представники влади та органів місцевого самоврядування, громадські організації, учнівська та студентська молодь.


Запрошуємо долучитися до щорічної Всеукраїнської акції "Засвіти свічку пам'яті"


До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Офіційна скринька
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси