В ТНПУ ім. В. Гнатюка відбулась  зустріч-відеоконференція представників закладів вищої освіти Програми розвитку лідерського потенціалу університетів України

В ТНПУ ім. В. Гнатюка відбулась
зустріч-відеоконференція представників закладів вищої освіти Програми розвитку лідерського потенціалу університетів України


30 листопада 2015 року в межах проекту TEMPUS ELITE «Освіта для лідерства, інтелігентності та розвитку таланту» на базі Центру лідерства ТНПУ ім.В.Гнатюка відбулась перша інформаційна зустріч-відеоконференція представників закладів вищої освіти Програми розвитку лідерського потенціалу університетів України. У відеоконференції брали участь виші Києва, Тернополя, Харкова, Одеси. 


На підставі спільних домовленостей Інституту вищої освіти НАПН України, Британської Ради в Україні, Фундації лідерства для вищої освіти (Сполучене Королівство) та за підтримки Міністерства освіти і науки України оголошується конкурс для участі вітчизняних закладів вищої освіти. 


Мета Програми – сприяння реформуванню сектора вищої освіти шляхом розвитку лідерського потенціалу університетів України. Протягом трьох років (2015 – 2018 рр.) до участі у Програмі планується залучити 40 університетів нашої держави. Кожен виш повинен створити команду (у складі 5 основних і 2 резервних учасників), спрямовану на реалізацію інноваційних змін задля розвитку університету, яку представляють управлінську, академічну та студентську спільноти.


Відеоконференція відбулася з метою консультування університетських команд щодо питань підготовки заявки для участі у конкурсі. Обговорили основні вимоги щодо проекту та ключові організаційні моменти. Термін подачі заявок – 10 грудня 2015 р. 


Наголосили, що реалізація проекту має відбуватись виключно в рамках університету, об’єм проекту – лаконічний та конкретний. Є різнотривалі гратни, які дають можливість проводити такі заходи підтримки учасників як тренінги, семінари, конференції, практикуми. Участь у заходах Проекту для університетських команд є безкоштовною. Всі витрати, пов’язані з приїздом до Києва і перебуванням у Києві для участі у вище зазначених заходах покриваються університетами за рахунок власних коштів. 


Грант, отриманий університетом у межах компоненту Academic Partnership Awards, покриває витрати університетської команди на візит до партнерського університету Сполученого Королівства.


Детальна інформація щодо реалізації Програми розміщується на сайтах:


Інституту вищої освіти НАПН України
(http://ihed.org.ua/ua/diialnist/programa-z-rozvitku-liderstva)


та Британської Ради в Україні 
(http://www.britishcouncil.org.ua/programmes/education/ukraine-higher-education-leadership-development-programme)


Мар’яна Підодвірна










До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Офіційна скринька
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси