Студенти ТНПУ ім.В.Гнатюка відвідали виставку «Кожен має право знати свої права»

Студенти ТНПУ ім.В.Гнатюка відвідали виставку «Кожен має право знати свої права»


Перша Всеукраїнська мандрівна методична виставка, присвячена правам людини, організована ГО «МАРТ» у межах Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини» на базі медичного університепту. Ця виставка вже три роки подорожує Україною і має навчально-просвітницький характер.


Мандрівна виставка - ще один крок в реалізації мікропроекту «Студентська ініціатива Тернополя «Наші права», що здійснюється у межах проекту «Громадські центри юридичної та інформаційної допомоги в Україні»,  який  реалізується Українською Гельсинською Спілкою з прав людини (УГСПЛ) за сприяння Національного фонду на підтримку демократії (NED). Це  частина плану дій Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини».


Символічно, що студенти географічного та історичного факультетів ТНПУ ім.В.Гнатюка побували на виставці саме 17 листопада - в Міжнародний день студента. Під час екскурсії, що тривали до 60 хвилин, гіди роз'яснювали відвідувачам, що саме означає поняття "права людини"  і як ці права можуть бути реалізовані, як їх потрібно відстоювати і хто допоможе людині захищати свої права. 


Представлені на виставці матеріали викликали в студентів непідробний інтерес, адже обізнаність в сфері права неодноразово стане в нагоді кожному - під час навчання, вибору місця роботи, в подальшому при вирішенні життєвих колізій тощо. За будь-яких обставин важливо діяти в межах правового поля, і дбати не лише про забезпечення власних прав, але й про дотримання прав інших людей.

 

Відділ у справах молоді
ТНПУ ім.В.Гнатюка


До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси