Інструменти покращення математичної освіти   від stem-центру фізико-математичного факультету  ТНПУ ім.В.Гнатюка

Інструменти покращення математичної освіти

 від stem-центру фізико-математичного факультету

ТНПУ ім.В.Гнатюка

 

Відповідаючи на глобальні виклики цифрової революції та ключові наукові і технологічні тенденції, STEM-освіта (наука, технології, інженерія і математика) є одним з пріоритетних напрямів розвитку усіх країн світу. У зв’язку із цим на фізико-математичному факультеті Тернопільського національного педагогічного університету за ініціативи кафедри інформатики та методики її викладання в рамках роботи STEM-центру "Цифрові ерудити" було проведено наукову тусовку "Успіх – у твоїх руках". У рамках ініціатив щодо підвищення математичної освіти школярів, як запоруки успішного оволодіння ІТ спеціальностями, до участі у роботі центру були запрошені учні  11 класів, які своє майбутнє пов'язують з інформатикою, програмуванням, комп’ютерним моделюванням. Більше півсотні учнів-відвідувачів ТНПУ школярів із спеціалізованої школи І-ІІІ ст. с. Васильківці, ТУГ ім. І. Франка, Тернопільського технічного ліцею, шкіл № 16, 3, 7, 27 м. Тернополя та Великогаївської ЗОШ І-ІІІ ст., Бучацького ліцею, Великогаївської ЗОШ I-III ступенів, Кам'янківської ЗОШ І-ІІІ ступенів Тернопільської області отримали не тільки новий інструментарій для удосконалення своєї математичної освіти, нові знання та уміння, а й позитивний досвід від спілкування та роботи у STEM-центрі.

        

Організатори тусовки – викладачі кафедри інформатики та методики її викладання Барна О.В., Генсерук Г.П., Мартинюк С.В., Скасків Г.М., Шмигер Г.П. продемонстрували для учнів онлайн-інструменти для підготовки до ЗНО з математики та розповіли про  особливості ЗНО з математики 2016 року. Студенти фізико-математичного факультету спеціальності «Інформатика» поділились секретами високих результатів з математики та допомагали юним слухачам опанувати новим інструментарієм їх математичної підготовки. Випускник фізико-математичного факультету, програміст Тареєв В. розповів про необхідність математичної підготовки для майбутнього програміста та окреслив перспективи фахівця ІТ-галузі в Україні.


У ході роботи завідувач кафедри інформатики та методики її навчання Балик Н. Р. презентувала інші STEM-ініціативи Тернопільського національного педагогічного університету в плані розвитку технологічної, програмної та технічної підготовки учнів шкіл міста та області.


Учасники зібрання висловили позитивні відгуки щодо роботи STEM-центру та побажання щодо продовження його роботи.

 

 Басіста Оксана Василівна,
 інженер кафедри інформатики







До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси