Інженерно-педагогічний факультет відгукнувся на заклик волонтерів 21.12.2015


Інженерно-педагогічний факультет відгукнувся 

на заклик волонтерів

Працівники кафедри технологічної освіти та охорони праці та студенти

шиють для бійців білизну та маскувальні халати

 

Ми живемо в час, коли кожен українець намагається зробити свій внесок у перемогу: хтось на полі бою, хтось – матеріальною допомогою, а хтось –  своїми руками.

Волонтери групи «Майбутнє України» звернулися до небайдужих мешканців Тернополя долучитися до доброї справи – виготовлення маскувальних костюмів для воїнів АТО. Від таких костюмів залежить життя розвідника, снайпера.

Працівники кафедри технологічної освіти та охорони праці та студенти інженерно-педагогічного факультету відгукнулися на заклик волонтерів.

Впродовж вересня-жовтня 2015 року в лабораторії технології швейного виробництва п’ятикурсники Волянюк В., Гринач Р., Коцюра І., Кузьмин О., Мандибур І., Телявський Н. виготовили чотири маскувальні костюми великих розмірів. Костюм складається з куртки з капюшоном та штанів.

Для роботи студенти нарізали смужечки з камуфляжної тканини, різали і розпорювали мішки на окремі нитки.

До підготовчих робіт долучалися й студенти заочної форми.


 А потім студенти обплітали пошиту зі сітки основу костюмів, чергуючи світлі та фарбовані в коричневі кольори нитки та маскувальну тканину.



Якісно виготовлений маскувальний костюм повністю приховує обриси людини: поряд з невеликими кущами, горбками на місцевості чи навіть на фоні опалого листя чи трави військовий стає непомітним.  

Крім вищезазначених робіт, в жовтні 2015 року під керівництвом майстра виробничого навчання Гаврилко Ірини Юріївни було виготовлено пов’язки для навчань працівників та студентів університету з цивільного захисту. 

Під керівництвом працівників кафедри технологічної освіти та охорони праці студенти заочної форми навчання виготовили білизну для воїнів АТО.


Мамус Галина Мефодіївна



Дата:  22.12.2015 12:15:00

До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси