В ТНПУ ім.В.Гнатюка відбулася підсумкова вчена рада 22.12.2015

В ТНПУ ім.В.Гнатюка відбулася

 підсумкова вчена рада


Знаменно, що ключовим питанням, яке винесли на обговорення університетської громади наприкінці року, стало питання благодійності. Заслухавши та обговоривши доповіді в.о.начальника відділу у справах молоді Раківської Н.В. «Про участь колективу університету у благодійних програмах підтримки воїнів АТО, переселенців з Криму та східних областей України» та голови первинної профспілкової організації студентів Киданюка А.В., присутні відзначили, що благодійництво в університеті давно стало доброю традицією і здійснюється за багатьма напрямками, основні з них такі:

-  допомога вихованцям дитячих та геріатричних будинків; 

- допомога медичним та спеціалізованим соціальним закладам; 

- співпраця з організацією Червоного Хреста; доброчинна концертна діяльність;

- студентська ініціатива «Поділись знаннями». 

Оскільки ситуація в країні останні роки залишається напруженою, колектив університету виявляє активну громадську позицію, піднімаючи волонтерський рух на якісно новий рівень. На перший план виступили допомога воїнам АТО та допомога переселенцям з Криму та Сходу України.

Метою реалізації благодійних програм є матеріальна, соціальна та психологічна допомога вищезазначеним особам, а також досягнення якісно нових результатів національно-патріотичного, духовно-морального виховання молоді, вшанування українських воїнів, волонтерів і громадян, які зробили значний внесок у зміцнення обороноздатності України.


Благодійні програми підтримки воїнів АТО, переселенців з Криму та східних областей України реалізовуються в університеті відповідно до Указу Президента України «Про додаткові заходи щодо соціального захисту учасників антитерористичної операції» та обласної програми підтримки осіб, які брали участь в антитерористичній операції, та членів сімей загиблих під час проведення антитерористичної операції «Рух опіки. Родина Героя АТО». Координує та сприяє в організації доброчинних заходів університету відділ у справах молоді та первинна профспілкова організація студентів; окрім того, на факультетах формуються ініціативні групи активістів з числа працівників та студентів. Оскільки студенти також є соціально незахищеною категорією, окрім безпосереднього збору коштів, використовуються й інші форми доброчинної діяльності: власноручна випічка, виготовлення сувенірів, солодкі ярмарки, виготовлення маскувальних сіток, організаційна діяльність зі збору речей, продуктів харчування, предметів першої необхідності, ліків, книжок, проведення концертів, благодійних марафонів тощо. 


Приємно відзначити, що всі ці заходи знаходять підтримку в адміністрації університету на всіх рівнях. Працівники вишу також надають допомогу Збройним силам України: підтримують матеріально співробітників, що мобілізовані в зону АТО, допомагають придбати цінне військове обладнання для частин, де вони служать, збирають і передають продукти та речі. Цього року лише під час благодійного марафону студентами зібрано 11 тисяч грн, що передані в Логістичний центр, 6 тисяч грн зібрали студенти для Червоного Хреста, адміністрація університету на потреби воїнам АТО виділила мікроавтобус. 










Дата:  22.12.2015 14:25:00

До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Офіційна скринька
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси