В ТНПУ ім.В.Гнатюка відбувся  ІІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з біології 08.02.2016


В ТНПУ ім.В.Гнатюка відбувся

ІІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з біології


 

30 січня 2016 року в рамках співпраці Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка та Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти відбувся III етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з біології. Незважаючи на примхи погоди і поширення епідемії грипу, всі адміністративні райони області, крім Бучацького, були представлені 76 учасниками, які визначали кращих біологів серед учнів восьмих, дев’ятих, десятих та одинадцятих класів. 


Традиційно до цього етапу долучаються справді кращі майбутні біологи у своїх вікових групах, а підтвердженням цього є успішна участь команди Тернопільської області на Всеукраїнському етапі олімпіади впродовж останніх років. Так, у позаминулому році усі шестеро учасників з області вибороли призові місця, у тому числі перший абсолютний результат в 11 класі. У минулому році нашу область в Києві представляло восьмеро учнів, з яких шестеро отримали дипломи переможців.


Учасників олімпіади привітала декан хіміко-біологічного факультету ТНПУ імені Володимира Гнатюка, професор Дробик Надія Михайлівна, заступник голови журі. Вона запросила до співпраці усіх школярів, що захоплені біологією, а випускників ­ до навчання на факультеті. Голова журі Жирська Галина Ярославівна, доцент кафедри загальної біології та методики навчання природничих дисциплін, побажала усім учасникам олімпіади якнайкращих успіхів у навчанні, впевненості і зібраності під час виконання завдань. Вона також запевнила присутніх в об’єктивності оцінювання робіт олімпійців. 


Виступив перед присутніми студент першого курсу Національного університету ім. Тараса Шевченка Іван Блащак, який був щорічним учасником Всеукраїнського етапу олімпіади з біології ще з восьмого класу. У 2015 році він як володар диплому І ступеня, брав участь у Міжнародній олімпіаді з біології, де показав 32 результат і отримав срібну медаль. Земляк поділився секретами щодо вивчення складних питань біології й побажав майбутнім біологам здійснення мрій.


Детально пояснила усі тонкощі у виконанні завдань теоретичного і практичного туру олімпіади Турчин Ольга Василівна, методист з біології Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти, голова оргкомітету олімпіади. 


За проведенням змагань і роботою журі стежила Свіних Галина Григорівна ­ заступник директора Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти. Журі в складі провідних вчителів біології області та викладачів кафедри загальної біології та методики навчання природничих дисциплін ТНПУ імені Володимира Гнатюка, серед яких професор Степанюк Алла Василівна, доценти Барна Любов Степанівна та Міщук Наталія Йосипівна, досить оперативно здійснило оцінювання робіт. 


За результатами олімпіади 35 учнів 8-11 класів будуть нагороджені: дипломи І ступеня отримають 4 школярів, дипломи ІІ ступеня ­ 11 учнів, дипломи ІІІ ступеня ­ 20 учасників.


 Сподіваємось, що і надалі ці діти цікавитимуться біологією, а любов до живої природи допоможе їм у майбутньому професійному самовизначенні і самовдосконаленні.

Переможцями олімпіади з біології у 2016 році стали:

     у восьмому класі – Савка Олеся Олегівна (м. Тернопіль), 

     у дев’ятому класі – Кричун Юлія Василівна (Теребовлянський район),

     у десятому класі – Шпак Надія Романівна (Підгаєцький район),

     в одинадцятому класі – Стельмах Анастасія Олександрівна (Тернопільський район).  


Щиро бажаємо переможцям в черговий раз гідно представити нашу область на IV етапі Всеукраїнської олімпіади з біології!

 

Доцент кафедри загальної біології та методики навчання природничих дисциплін
к.п.н. Жирська Галина Ярославівна





Дата:  08.02.2016 13:30:00

До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси