День народження літературної студії «Сім Герц»


День народження літературної студії «Сім Герц»



20 лютого 2016 року відбулось святкування третьої річниці літстудії «Сім Герц», яке зародилось на базі ТНПУ ім.В.Гнатюка. Основними принципами угруповання є інтелектуальність, образність. Характерним є використання потоку свідомості, фрагментарності.


Очільник студії Юрій Вітяк зізнається:

«Якщо б у моєму житті не було філології, хороших наставників, то думаю, нічого з цього б не вийшло. Якби там не було, але без наукового, зокрема літературознавчого підґрунтя, важко робити поступ, адже самого тяжіння до письма вочевидь замало. Думаю, що формат студії витримуємо гідно. Нас уже неодноразово гучно називали школою , але поки ці слова не мають вагомих підстав. За 3 роки діяльності до нас приходило більше сотні молодих авторів, які хотіли на собі відчути, що означає бути літстудійцем, проте далеко не всі виявили свою готовність до критики. Починали в дещо іншому складі. За деякими учасниками сумую подосі, адже хтось переїхав, припинив писати, хоча їхні твори, здавалося, можуть повернути літературу в інше русло. З моменту створення ми долучалися до багатьох мистецьких заходів, брали участь у всеукраїнських конкурсах та фестивалях, заприятелювали із літературними формаціями з інших міст та навіть нещодавно створили електронну антологію 'Сьомий обрій' із кіровоградською літстудією. Як не дивно, але до складу студії входять не лише філологи та журналісти, а й інженери та медики. Серед учасників також є актор і навіть кухар. Ми доволі різні за характером і стилем життя, тому, здавалося, ніколи б не змогли познайомитись, а, тим паче, заприятелювати, але література переплела наші долі і, гадаю, це на краще».


Поети розповідали про свої успіхи та невдачі, творчі шукання та експерименти. А також презентували першу антологію «с(ш)тиль», в якій можна знайти вірші Юри Вітяка, Каті Грушовської, Олега Підфігурного, Саші Костюка, Сергія Сукманюка, Надії Німець, Станіслава Горохівського, Соломії Шалай, Лесі Ясніцької, Марії Палихатої, Романа Фестриги, Христини Дзюби, Тараса Кривецького. Спеціальними гостями вечора були кавер-проект «Джорджія» та акустичний кавер-проект «
Like me», тож гості свята мали змогу насолоджуватися не тільки чудовою поезією, але й хорошою музикою. 


Щиро вітаємо літературну студію «Сім Герц» та зичимо сили й енергії для подальших звершень!



До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси