Патріотизм - основа національної безпеки України

Патріотизм - основа національної безпеки України



Під таким гаслом 23 лютого на базі Тернопільської школи допризовної підготовки проведено обласний семінар-практикум відповідальних з національно-патріотичного та військово-патріотичного напрямку роботи, організаторів І-го етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).


У відкритті семінару-практикуму та висвітлення питань, що стосуються військово-патріотичного та національно-патріотичного виховання учнівської та студентської молоді брали участь головний спеціаліст відділу спеціальної, позашкільної освіти та виховної роботи департаменту освіти і науки облдержадміністрації Волощук Н.І., директор ТОКЦТКСЕУМ Пшенична О.Г., асистент кафедри здоров’я людини, фізіореабілітації, безпеки життєдіяльності ТНПУ ім. В.Гнатюка Варакута О.П., офіцер групи по роботі з особливим складом Тернопільського обласного комісаріату Олексюк В.П., директор Тернопільської школи допризовної підготовки Боднар В.І. Основними завданнями проведення семінару-практикуму – це презентація та суспільна апробація нових підходів, ідей і пропозицій щодо різних аспектів становлення української нації та держави; визначення та обговорення актуальних українських справ по роботі з учнівською та студентською молоддю; пошук нових механізмів та шляхів консолідації і координації з організаційного та методичного забезпечення проведення внутрішкільних, районних, міських та обласного етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).


В обговоренні зазначених питань брали участь методист лабораторії виховної роботи і громадянської освіти ТОІППО Сесик О.О., завідувач науково-краєзнавим відділом ТОКЦТКСЕУМ Фалінський М.В., представники Молодіжного націоналістичного конгресу, НСОУ «Пласт», Тернопільського крайового козацького коша, Самооборони Майдану Тернопільщини, методисти та відповідальні з національно-патріотичного та військово-патріотичного напрямку роботи.


В процесі проведення заходу були проведені практичні заняття з основ військової підготовки учасників гри, стройовий впоряд, «Рятівник», неповне розбирання та складання автомата.


На завершення усі присутні висловили ідею про створення цілісної загальнодержавної системи національно-патріотичного виховання молоді, яка би ефективно здійснювала підготовку громадян – патріотів України.






До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Офіційна скринька
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси