Про пропаганду та медіа сьогодні говорили із майбутніми журналістами


Про пропаганду та медіа сьогодні говорили із майбутніми журналістами

15 березня у стінах ТПНУ ім.В.Гнатюка відбулася зустріч із журналісткою-розслідувачкою Юлією Абібок. Враженнями про стан сучасної української журналістики та своїми спостереженнями у сфері інформаційної пропаганди фахівець поділилась із студентами-журналістами та викладацьким складом.

    
Юлія Абібок розповіла, що сьогодні проти Україні діє не лише проросійська пропаганда, але й значне місце посідає антиукраїнська. Журналістка займається  моніторингом російської та закордонної преси з 2008 року і, як виявилось, її спостереження дуже не втішні.  Зокрема, чимало польських сайтів розповсюджують інформацію, яка свідомо негативно налаштовує населення проти України. Журналістка згадала про організацію “Реституція Кресів”. Остання займається представленням інтересів членів польських родин, депортованих із території Західної України і  має намір домагатися повернення польського майна, або компенсацій за залишену поляками нерухомість. Така інформація активно розповсюджується польськими та українськими інформаційними сайтами і, тим самим, пропагує антиукраїнські настрої.

 
Юлія також розповіла про непростий стан довіри до медіаджерел, дала основні поради журналістам та пересічним громадянам щодо пошуку і перевірки інформації в медіа. Зі слів журналістки, читач повинен звертати увагу на посилання, ґрунтовність матеріалу та джерело інформації. Юлія Абібок порадила журналістам задля об’єктивного виствітлення інформації  стати очевидцем події та особисто перевіряти інформацію. По закінченню зустрічі журналістка залишила майбутнім медійникам перелік ресурсів, де можна перевірити інформацію на достовірність.


Ірина Пискур






До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси