ЗМІ про нас. Конрад Тернер: «Для того, щоб з користю навчатися, важливо вміти вчитися»

ЗМІ про нас

Конрад Тернер: «Для того, щоб з користю навчатися, важливо вміти вчитися»



В рамках впровадження проекту академічної доброчесності в українських ВНЗ Конрад Тернер поділився з тернопільськими студентами спогадами про свої студентські роки. Розпитував про навчання у вузах України і ділився своїм життєвим досвідом.


«Коли я був студентом, то у моєму коледжі навчалося 800 чоловік, зараз – близько 1200. Уявляєте собі, у нашому маленькому коледжі, ще в 19 ст. студенти написали кодекс честі, де вказали, що не будуть списувати та брехати. Відтоді самі студенти збирають комітет кожного року, засідають і оновлюють кодекс. Змінюють дещо, іноді вносять поправки. Якщо коледж втратить кодекс честі – імідж зникне, -розповів Тернер. - Чи можливо в університетах вашої країни запровадити такі кодекси?»


Конрад Тернер заохочував студентів до написання та впровадження подібного кодексу, і ставив у приклад систему навчання за кордоном, зокрема у коледжах: «А ще я здавав іспити за межами свого класу, у себе в кімнаті. Ніхто не наглядав та не намагався ставити часових обмежень. Якщо і був відсоток тих, хто схитрить, то дуже малий».

Гість розповів, що кожних три-чотири роки він вивчає нову мову, їздить в інші країни та знайомиться з їхніми звичаями, культурою. Звичайно, це обумовлено тим, що у нього така робота, і крім подорожей та саморозвитку доводиться знайомитися з послами. Але і на цьому не варто зупинятися, оскільки для того, щоб з користю навчатися, важливо вміти вчитися.


Анна Кравець,
Терен
Фото автора


До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси