На факультеті мистецтв відбувся мистецький вечір-диспут



      На факультеті мистецтв відбувся

мистецький вечір-диспут


«Хіба самому написать

Таки посланіє до себе,

Та все дочиста розказать,

Усе, що треба, що й не треба.

А то не діждешся його,

Того писанія святого,

Святої правди ні од кого...»

Тарас Шевченко

 

В середу 23.03.16 року на факультеті мистецтв відбувся мистецький вечір-диспут з нагоди 202-річниці від дня народження Тараса Шевченка «Хіба самому написать таки посланіє до себе…». В цьому заході взяли участь студенти та викладачі нашого факультету. Багато з них підготували цікаві презентації в яких висвітлювались різні сторони життя і творчості Тараса Шевченка. Під час мистецького вечора панувала затишна і невимушена атмосфера. Всі бажаючі висловлювали свої думки стосовно почутого. Окрасою вечора стало виконання пісень на вірші поета, а також декламування його поезії.

 

Студенти групи ММ-12
Юлія Бурка, 
Вікторія Дубинюк, Марія Чубара

 


Ідучи на мистецький вечір-диспут з нагоди 202-річниці від народження Тараса Григоровича Шевченка,  ми були заінтригованими, тому що до цього моменту нічого подібного ми не відвідували, і не знали які емоції викличе у нас це дійство. Прийшовши в аудиторію, нас вразила атмосфера  простоти.


Дійство розпочалося із вступного слова зав кафедрою Водяного Б.О. Він поділився своїми спогадами із дитинства, про листівки із зображенням Шевченка, які для його сім’ї надсилав дядько кожного року до шевченківських днів. Тоді був продовжений вечір-диспут презентаціями, які підготували студенти групи ММ-21: Шерстій У., Кручова О., Єрке В., Козак В., Мудра О., Цабан Х., Бойко Т., Душніцька Т.


Позитивне враження створили пісні: «Ой маю, маю, я оченята» у виконанні студентки групи ММ-21 Шерстій У., «Нащо мені чорні брови» у виконанні студентки групи ММ-22 Гойсак О. та думи «Прометей», яку емоційно відтворила Чубара М. студентка групи ММ-12. Під час вечора лунала поезія великого Кобзаря, зокрема, «Лілея» у виконанні студентки групи ММ-31 Смачило Д. та «Розрита могила» у виконанні студентки групи ММ-21 Шерстій У.


Ми впевнені, що в кожного присутнього на вечорі диспуті залишились незабутні враження, які неможливо передати словами. Потрібно було бути присутнім там, щоб пережити все те, що нам довелось відчути.

 

Студенти групи ММ-12
Христина Сірська, Галина Рафальська















До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Офіційна скринька
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси