На хіміко-біологічному вирощують сад «за склом»



На хіміко-біологічному вирощують сад «за склом»


Справжній вчитель біології повинен творити не лише словом, а й руками. Така активна творча робота педагога зуміє зацікавити вибагливих сучасних школярів.


Навчитись виготовляти оригінальні речі студенти 3 курсу хіміко-біологічного факультету змогли за допомогою занять із «Еколого-натуралістичної роботи школярів» під керівництвом викладачів кафедри загальної біології та методики навчання природничих дисциплін. Найбільш цікавим для нас було виготовлення флораріумів.


Флораріум – це композиції з різного виду квітів, висаджених в скляні посудини різних форм і розмірів. Простіше кажучи, флораріум – це сад «за склом».


Для флораріум
у обирають будь-який прозорий, з скла або сучасного пластика, посуд. Це може бути красива банка, ваза оригінальної форми, акваріум. У квіткових магазинах можна знайти спеціалізовані посудини для флораріумів з отвором збоку.


Грунт для флораріум варто підбирати виходячи з особливостей обраних видів рослин, які згодом будуть населяти ваш флораріум. Можна купити в магазині вже готові земляні суміші – для сукулентів, квітучих рослин, для декоративно листяних рослин. Якщо є бажання зробити суміш самостійно, то вам знадобиться суміш з торфу, сфагнуму, перегною, деревного вугілля і дерну в рівних пропорціях. Крім грунту потрібен керамзит або деревне вугілля і крупнозернистий пісок для дренажу.


У флораріумі створюється атмосфера справжніх тропіків – там волого і тепло, все одно, що парник. Тому вибираючи рослини для свого садка за склом потрібно зосередитися на рослинах родом із тропіків і субтропіків, а також вологолюбних видах: папоротях, плющах, кактусах тощо.


Щоб створити у флораріумі справжній природний оазис, потрібно додати декору. Студенти використовували різнокольоровий пісок, ракушки, блискучі камінчики, капелюшки і навіть машинки, які створювали цілісний образ композиції.


Доглядати за флораріумами не важко, потрібно лише раз в тиждень підливати рослини водою у вигляді крапель або ж обприскувати. Якщо ви будете дотримуватись всіх цих вимог, то ваша робота займатиме почесне місце у інтер’єрі кімнати та створюватиме затишок.


Така робота була цікавою для студентів, а що вже казати про учнів?


Вони будуть у захваті!


Студентка 3 курсу хіміко-біологічного факультету
Онуфрійчук Лідія








До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси