Факультет мистецтв організував вечір пам’яті Андрія Кузьменка   «Не мовчи. Говори піснею!»



Факультет мистецтв організував вечір пам’яті Андрія Кузьменка

 «Не мовчи. Говори піснею!»



«Вже нема, та лишились слова,

Вже нема, та лишилися ноти,

Залишилася пісня жива,

Вона  здатна усе побороти!!!»


29 березня у КМЦ «Світлиця» студенти факультету мистецтв проводили мистецький захід: «Не мовчи. Говори піснею!» (мистецькі керівники: доц. Л.Д.Ороновська та куратори груп – доц. Н.В.Палій, викл.Я.В.Топорівська; кафедра музикознавства та методики музичного мистецтва).


Звучали пісні відомого фронтмена (англ. frontman) групи «Скрябін» Андрія Кузьменка (Кузьми), звучали незвично та головне – акустично (наживо!). Студенти читали вірші, переглядали відеоролики та обговорювали відомі цитати музиканта.


А взагалі Кузьма був мудрою і розумною людиною, психологом від природи, а його поведінка залежала тільки від настрою… До музики ставився просто, писав її у своє власне задоволення. Творчість для нього – це тільки спосіб мислення, спосіб передачі інформації. Кузьма пересвідчився у тому, що кожен може придумати щось таке, що зрозуміють тисячі, мільйони людей, і це досить не важко технічно – потрібно тільки вкласти «душу і мізки»!


Він був рідним для всіх, навіть для тих, хто не був із ним знайомий особисто. Він любив Україну і дарував своєю творчістю тепло та надію людям!


Такі заходи дуже потрібні, адже вони відкривають нові таланти та допомагають показати набуті творчі здібності і навички у нашому навчальному закладі…

 

Він – не родич, не друг, просто той,
Хто співав для країни роками
ВІН – кумир, ВІН – народний герой,
Що нам зцілював душі піснями.

 

Доцент кафедри музикознавства
та методики музичного мистецтва
Л.Д.Ороновська



29 березня 2016 року у КМЦ «Світлиця» відбувся вечір пам’яті Андрія Кузьменка «Не мовчи. Говори піснею!»
Студенти факультету мистецтв мовчки виходили на сцену, не обговорюючи життя  Скрябіна, а співали його пісні, в яких було все сказано.


«Мам, ти мене вибач, що я став дорослий,» -  з такими словами на сцену вийшов студент групи ММ-12 Самолюк Володимир. Виконуючи цю композицію він зумів розчулити аудиторію, яка застигла в своїх емоціях.


Завітали також гості з Тернопільського обласного музичного училища ім. Соломії Крушельницької з композицією «Сам собі країна», під яку зал розрухався і нарешті почав підспівувати.


Хто, як не пінгвіни, піднімуть людям настрій? Це зрозуміла доцент кафедри музикознавства та методики музичного мистецтва Ороновська Л.Д. і зробила дійсно класний номер з студентками факультету мистецтв, які одягнулись в светри з милими тваринками і танцювали як пінгвінчики.


На завершення заспівали пісню «Старі фотографії», під яку аудиторія не тільки встала, а й співала та аплодувала, підтримуючи цим виконавців, які передали все, що хотів передати нам Кузьма.


Дякуємо організаторам такого дійства групі ММ-12 та ММ-31, доценту кафедри музикознавства та методики музичного мистецтва Ороновській Л.Д., а також кураторам груп.


Студенти групи ММ-21
факультету мистецтв














До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Офіційна скринька
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси