Студенти хіміко-біологічного факультету відвідали етнографічно-меморіальний музей Володимира Гнатюка


Студенти хіміко-біологічного факультету відвідали етнографічно-меморіальний музей Володимира Гнатюка

 


У житті кожної людини дуже вагомою є її альма матер, де проходять найкращі студентські роки, а тому важливо знати історію і передісторію навчального закладу, стіни якого стали рідними. Отож, студенти 

22 групи 
хіміко-біологічного факультету загорілися ідеєю відвідати рідне село видатного українського етнографа, політичного діяча, людини, на честь якого названо наш Тернопільський національний педагогічний університет - Володимира Гнатюка.


Тому  сонячного ранку 30 березня 2016 року, заручившись підтримкою нашого куратора Голіней Галини Михайлівни, вирішили в подорож.


Приїхавши, отримали величезне задоволення від мальовничої природи довкола та легкого весняного повітря, а ступивши в хату, де народився і виріс Володимир Гнатюк, поринули у вирій цікавих історій з біографії видатної людини. Екскурсію нам проводила науковий співробітник музею Рома Степанівна Черемшинська, чиї розповіді ми слухали із неабияким захопленням, адже розуміли, що такі цікаві факти із життя геніїв нашого народу ми не прочитаємо у підручниках та художній літературі. Перебуваючи в стінах музею, ми залишили думки про напружений щоденний ритм міста, ми зосередилися на духовному, адже яким би напруженим не здавався навчальний процес, студентське життя неможливе без культурного збагачення, подорожей і активного відпочинку.


Задоволені та приємно вражені, ми повернулися в Тернопіль. Ця мандрівка запам'ятається кожному на все життя, як і слова Максима Рильського: "Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього".


Студенти групи БП-22
хіміко-біологічного факультету







До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси