Студенти можуть отримати податкові знижки до 15% від вартості контрактного навчання 06.04.2016


Студенти можуть отримати податкові знижки до 15% від вартості контрактного навчання


5 квітня 2016 року студенти ТНПУ ім. В. Гнатюка мали змогу поспілкуватися з головним державним інспектором відділу організації роботи Тернопільської об’єднаної ДПІ Оленин Галиною Петрівною. Говорили про декларування доходів та податкові знижки на навчання. «Податкова знижка – це корисна для студентів річ! Держава надає право компенсувати затрати на навчання. Щоб оформити податкову знижку потрібні особисті документи, довідка з місця роботи про доходи, копія договору про навчання, квитанція про оплату за навчання. Якщо студент не працює, знижку можуть оформити батьки, якщо ж він офіційно працевлаштований, поклопотатися про економію може сам» − розповідає Галина Петрівна. Схема підрахунку податкової знижки досить складна, проте держава обіцяє повернути 15% від суми контракту. Наприклад, якщо студент платить за навчання 10 тисяч гривень, то знижка становитиме 1500 гривень.


Багато студентів про податкову знижку чули вперше, тож із задоволенням слухали інформацію від професіонала. Також Галина Петрівна повідомила, що крім студентської, існують також й інші види знижки. На них можуть розраховувати ті особи, які сплачували відсотки за іпотечними кредитами; сплачували страхові внески за договорами довгострокового страхування життя; які понесли витрати по оплаті допоміжних репродуктивних технологій та усиновленню дітей; які несли втрати у вигляді благодійних пожертвувань; витрати у зв’язку з переобладнанням транспортних засобів; витрати на сплату видатків на будівництво (придбання) доступного житла.


Зауважимо, що у бажаючих оформити податкову знижку за минулий навчальний рік ще є час. Саме зараз триває процес декларування доходів за 2015 рік, кінцевий термін подання декларації − 01.05.2016 р. Податкова знижка є суттєвою підтримкою для сімейного бюджету, тож варто скористатися можливістю, яку надає держава своїм громадянам.


Маряна Підодвірна











                                             











Дата:  06.04.2016 14:00:00

До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси