На історичному факультеті репрезентували монографію М.В.Лазаровича 08.04.2016


На історичному факультеті репрезентували монографію М.В.Лазаровича


Історичний факультет славиться цікавими зустрічами, які є актуальними не тільки в контексті минулих подій, а й у їхній інтерпретації на сьогоднішній день. 7 квітня 2016 року з нагоди випуску другої книги М. В. Лазаровича «Легіон українських січових стрільців: формування, ідея, боротьба» відбулась тематична зустріч. Книга символічно вийшла у світ напередодні,  100- ї річниці подій битви на горі Лисоня. Ці події стали основою для написання книги, з автором якого мали можливість особисто вести діалог студенти ТНПУ ім. В. Гнатюка. Разом з автором Михайлом Васильовичем Лазаровичем також був детектор видавництва «Джура»  Василь Левович Ванчура.


Михайло Лазарович не тільки кандидат історичних наук, доктор політичних наук, професор кафедри документознавства, інформаційної діяльності та українознавства Тернопільського національного економічного університету, заслужений працівник України, він людина з великої літери, герой Батьківщини, адже проходив службу в 14 бригаді АТО. У своїй дослідницькій діяльності приділив значну увагу вивченню історичних процесів, як стосуються Голодомору, а також Січовим Стрільцям, їхній історії.


Багато цікавого і нового повідав для істориків-студентів пан Лазарович, пояснюючи причини і умови тогочасного життя. Основною метою, яку ставить перед собою автор є, «ідея боротьби за Незалежність». Гібридна війна, що має витоки у тогочасній історії, має яскраву відображення сьогодні.

«Дивно, що росіянин вбив українця, але це дивина лише для тих, хто не знає історії», - зазначає автор. Він закликає до розуміння, до вивчення рідної історії, подій, щоб у майбутньому не повторяти.


«Забуття – перший крок до повернення до минулого», - основний месидж зустрічі з студентами.


Основним висновком історії, минулого і сучасного є кров пролита за Батьківщину. Це  гірка правда минулого і сьогодення, це правда історії України. Книжка загалом є дуже цікавою, багатою матеріалом, а також написаною з порівнянням минулого і сьогодення через призму подій та погляду людини, яка поєднує життєвий досвід з історичними джерелами.


Діалог між студентами та автором був продуктивним і цілісним, студенти були вдячні висьменнику, бажали йому натхнення і запрошували в гості з новими виданнями.
Декан історичного факультету Бармак Микола Валентинович подякував від імені студентів і викладачів за чудову зустріч. Після основної частини всі охочі мали можливість поспілкуватись з автором сам на сам.


Студентка 4 курсу історичний факультет 
Пастухевич Ольга Богданівна    




 



Дата:  08.04.2016 13:40:00

До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Офіційна скринька
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси