Студенти ТНПУ ім.В.Гнатюка відвідали виставку «Трагічні скрижалі української науки» 08.04.2016


Студенти ТНПУ ім.В.Гнатюка відвідали виставку

 «Трагічні скрижалі української науки»



Виставку представив автор і керівник проекту Василь Шендеровський, член Ради Всеукраїнської правової організації «Меморіал» ім. Василя Стуса, доктор фізико-математичних наук, професор, провідний науковий співробітник Інституту фізики НАН України.

В експозиції -  нариси про славетних українських науковців і культурних діячів, яких у ХХ столітті знищила кремлівська система. Виставка покликана звернути увагу суспільства, і насамперед молоді, на досягнення та перспективи української науки й трагічну долю видатних українських учених. Автор проекту переконаний, що науково-технічний прогрес деяких країн здійснювався саме завдяки українським науковцям, і Україну врятує освіта і приклади великих людей, яких наш народ дав людству.

Студенти мали можливість поспілкуватися з організаторами, дізналися багато цікавого про постаті українських науковців та проаналізували стан української науки протягом різних історичних періодів. Звичайно, проводилися паралелі до сучасності. Втім, молодь знає, що шлях науковця ніколи не був легким, але дуже важливо, щоб вітчизняна наука мала всебічну підтримку, насамперед на державному рівні.








 
 








Дата:  08.04.2016 15:15:00

До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси