Студенти хіміко-біологічного факультету побували в музеї Володимира Гнатюка в с.Велеснів


Студенти хіміко-біологічного факультету 

побували в музеї Володимира Гнатюка в с.Велеснів



Студентські роки – найчудовіший період у житті кожного. Це пора не тільки лекцій, семінарів, заліків, перездач, а й веселих компаній, незабутніх днів, цікавих подорожей і приємних моментів.

Щоб урізноманітнити свої будні, 6 квітня 21 група хіміко-біологічного факультету на чолі з куратором Москалюк Наталією Володимирівною вирушила на екскурсію до музею Володимира Гнатюка. Весела дорога, чудові краєвиди, мальовнича місцевість не залишили байдужим нікого.

В музеї нас привітно зустріла і провела екскурсію талановита і цікава співробітниця Рома Степанівна Черемшинська, яка розповіла про цікаві факти з життя як Володимира Михайловича, так і багатьох інших відомих культурних діячів, які були з ним повязані. Її історії вражали своєю цікавістю і новизною. Для себе дізнались багато невідомих до сьогодні фактів.

Великий вклад у заснування і розвиток музею зробив брат Роми Степанівнизаслужений працівник культури України Остап Черемшинський, який усе своє життя присвятив створенню музею, збору інформації та оригінальних праць Володимира Гнатюка, але на привеликий жаль 6 місяців не дожив до свого 90–ліття.

Після цікавої екскурсії зробили імпровізований пікнік серед мальовничих краєвидів, а далі вирушили у Марійський духовний центр – Зарваницю. Відвідавши церкви, храми, Хресну дорогу, джерело Святої Анни, збагатили свій духовний світ, поринули у вир молитви, відчули присутність Бога у своїх серцях. 


Повернулись додому трішки втомлені, але із цим же чудовим настроєм, духовно та культурно збагачені.

 

Студентка 21 групи хіміко-біологічного факультету
Ірина Курочка








До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси