Історики ТНПУ ім.В.Гнатюка відчули себе експертами-криміналістами


Історики ТНПУ ім.В.Гнатюка відчули себе експертами-криміналістами


5 квітня студенти 4 курсу історичного факультету ТНПУ імені В. Гнатюка відвідали Науково-дослідний експертно-аналітичний центр при УМВС України у Тернопільській області. Екскурсія відбулась у ході вивчення курсу кримінального права, а наставник Володимир Володимирович Місько з ентузіазмом підтримав студентську ініціативу. Адже саме студенти-історики запропонували провести цікаву лекцію, бо, в принципі, теоретичний матеріал можна прочитати в підручниках. Такий нестандартний підхід до проведення пар знайшов позитивні серед учасників заходу.

 


Ольга Балик:
«Після сьогоднішньої екскурсії залишилися різні враження, проте лише позитивного і хвилюючого характеру. Зокрема вразило те, що в нас в Тернополі є нічим не гірші лабораторії та спорядження, які ми могли бачити лише в американських телесеріалах. А також, що вона розміщена недалеко від нашого університету. І якби не наш предмет, у ході вивчення якого ми відвідали цю екскурсію, то мало б хто про неї дізнався.

 


Андрій Стойків:
«Мушу відзначити комунікабельність працівника.  Мене
 більше цікавили психологічні особливості поведінки злочинців, про дещо дізнався у працівників НДЕАЦу».


Надія Головко:
«Д
ля мене пара у формі ескурсії була надзвичайно пізнавальною. Я відкрила для себе особливості нової професії експерта-криміналіста. Працівники нас доброзичливо зустріли, розповіли про особливості своєї діяльності, дали можливість всім бажаючим спробувати скористатися спеціальним обладнанням, розповіли про перспективи працевлаштування у своїй структурі. Безперечно, заняття такого плану – це найкращий спосіб зацікавити студентів та мотивувати вчитися».

 


Безперечно, що сучасна освіта вимагає постійних інновацій, зв’язку теорії з практикою. Заняття такого роду варто проводити і це не вимагає якихось над зусиль. Однак ініціатива повинна виходити не лише від студентів чи викладачів. Це повинна бути синергія, яка б могла забезпечити ефективний та продуктивний освітній процес.

 


Ганна Леськів



До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси