Студенти хіміко-біологічного факультету зустрілися з Вчителем з великої літери


Студенти хіміко-біологічного факультету зустрілися з Вчителем з великої літери



В одном мгновенье видеть вечность, 
Огромный мир в зерне песка,            
В единой горсти бесконечность      
И небо в чашечке цветка.                 

У. Блейк


Саме з цих слів відомого поета розпочалось моє знайомство із Бак Вікторією Федорівною – кандидатом педагогічних наук, вчителем біології Артемівського НВК № 11 Донецької області, вчителем-методистом, головою Артемівського Центру Гуманної педагогіки, Лицарем Гуманної Педагогіки.


Ця зустріч відбулась під час проведення майстер-класу на тему: «Розвиток цілісного мислення школярів у процесі вивчення біології», який проводився з 5 по 7 квітня 2016 року в рамках «Днів природи та природничої освіти» на хіміко-біологічному факультеті.

Майстер-клас відвідали студенти та викладачі факультету, а також вчителі та учні Тернопільських загальноосвітніх шкіл. В ході майстер-класу Вікторія Федорівна не лише подавала цікаву інформацію, а й активно співпрацювала з аудиторією, спонукала до висловлення власних думок, тверджень, наче «розкривала» кожного як нову та дуже потрібну книгу.


Запитавши її, чому вона вирішила стати вчителем я почула досить неординарну відповідь:
 «Я відчула потребу стати вчителем лише після того як поринула у відчуття єднання з природою. Саме тоді мені захотілось повернутись в школу і відчувати це високе почуття щоденно та передавати його учням. З того моменту я зрозуміла, що головне в школі – це створювати умови за яких кожна дитина відчуватиме себе людиною, розкривати красу душі кожного учня, сприяти його саморозвитку та побудові перспектив».


Щодня на заняттях з майстер класу було розглянуто теми, які розкривали духовний портрет справжнього вчителя – Вчителя з великої літери, який не зупиняється перед труднощами, завжди продовжує шукати частинку прекрасного в кожному учневі. Такого вчителя, який вірить у себе, не піддається провокаціям та не використовує методи, що змушують учня любити його, стосунки з дітьми завжди будує на довірі та повазі, тому користується авторитетом.

Після прослуховування майстер-класу Вікторії Федорівни я ще більше захотіла стати вчителем, дарувати свої знання, любов та тепло учням. Багато хто змінив свою думку, відкрив душу для подальшої педагогічної діяльності.


Студентка 3 курсу хіміко-біологічного факультету
Онуфрійчук Лідія








До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси