В ТНПУ ім.В.Гнатюка презентували спеціальність «Туризм»

 

В ТНПУ ім.В.Гнатюка презентували спеціальність «Туризм»


28 березня на географічному факультеті з ініціативи кафедри географії України і туризму відбувся профорієнтаційний захід «Портфоліо спеціальності «Туризм».


Метою заходу було інформування випускників Галицького коледжу про можливості продовження навчання на спеціальності «Туризм».

 

 


Декан факультету А. Кузишин розповів історію спеціальності, наголосивши, що підготовка фахівців в даній царині проводиться на факультеті ще з 2004 р. і таким чином підрозділ можна по-праву вважати найстарішим та найавторитетнішим в краї за цим напрямком підготовки. Сьогодні для випускників на базі освітньо-кваліфікаційного рівня «Молодший спеціаліст» можливе здобуття ступеня «бакалавр» за скороченим терміном навчання в два роки. Було зроблено наголос, що студенти спеціальності «Туризм» мають можливість брати участь в програмі подвійного диплому в рамках договорів з вищими навчальними закладами Польщі, що відкриває широкі можливості для подальшого професійного зростання та продовження здобуття освіти в європейських навчальних закладах.



Завідувач кафедри географії України і туризму проф. О. Заставецька закцентувала увагу на ключових моментах стратегії підготовки фахівців спеціальності «Туризм». По закінченню бакалаврської програми випускникам присвоюється кваліфікація «туризмознавець, екскурсознавець, спеціаліст з міжнародного туризму, організатор туристсько-краєзнавчої роботи». Ольга Володимирівна охарактеризувала кадровий склад кафедри та його роль в теоретично-практичній підготовці.


Виступи доцентів кафедри географії України і туризму Н. Флінти та І. Поплавської були присвячені характеристиці практичної складової, що передбачає практики виїзного характеру регіонами України, а також країнами Європи. Виробничо-технологічні практики пов’язані з туристичними підприємствами міста Тернополя.

Гості з Галицького коледжу оглянути презентації спеціальності, познайомились з матеріальною базою факультету. Викладач кафедри географії та методики її навчання Б. Гавришок провів екскурсію геологічним музеєм.




Атмосфера зустрічі підкреслила партнерські стосунки між географічним факультетом ТНПУ та відділенням економіки та туризму Галицького коледжу імені В. Чорновола.

 

І.В. Поплавська, доцент кафедри географії України і туризму,
Н.І. Флінта, доцент кафедри географії України і туризму

 

 

 

 


До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси