Фізико-математичний факультет зробив 3-D подарунок до Дня заснування Тернополя


Фізико-математичний факультет зробив 3-D подарунок до Дня заснування Тернополя

 

До Дня заснування міста був завершений спільний інноваційний проект фізико-математичного факультету Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка (кафедра інформатики) та студією 3D-друку «Третій елемент» (Роман Романський та Роман Титарчук). 15 квітня 2016 року Тернопільський замок отримав у подарунок свою зменшену копію.

3-D друк – це інновація, яка вже у найближчому майбутньому зможе відкрити великі можливості у туристичній галузі. Студент IV курсу спеціальності «Інформатика» Андрій Мандебура на основі вивчення багатьох архівних документів створив комп’ютерну 3D-модель Тернопільського замку. Друк замку відбувався протягом двох тижнів методом пошарового нанесення PLA та ABS пластику, на його виготовлення було затрачено біля двох кілограм розхідних матеріалів.

Перевага 3-D-друку в тому, що він дозволяє створювати різноманітні прототипи та макети, щоб побачити, як виглядатиме задум у реальному житті. Надалі планується розробка колекції 3-D-замків Тернопільщини з метою промоції культурного потенціалу нашого регіону.

 
Басіста Оксана Василівна






До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси