Представники історичного факультету  взяли участь у вшануванні пам’яті  Бельгійського бронедивізіону (ФОТО)

Представники історичного факультету 
взяли участь у вшануванні пам’яті
 Бельгійського бронедивізіону 


24 квітня до Тернополя прибув Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Бельгія в Україні Люк Якобс, а також генерал, військовий аташе по Україні Ів Кувельє, та Почесний консул Королівства Бельгія у Львові Ярослав Гарцула. Поважна делегація прибула до Тернополя для вшанування пам’яті солдат Бельгійського автобронедивізіону, полеглих в Тернопільській області у роки Першої світової війни (1914 – 1918). 


В рамках візиту пана посла відбулося відкриття меморіалу загиблим бельгійським воякам на Микулинецькому кладовищі та виставки присвяченої бойовому шляху бронедивізіону «Бельгійський автобронедивізіон (АСМ) в Україні в роки Першої світової війни» в Українському домі «Перемога». 


Також члени почесної делегації та представники керівництва обласної ради, облдержадміністрації та міської ради відвідали презентацію повнометражного анімаційного фільму «CAFARD» за присутності режисера стрічки Яна Бюльтила. 


Історичний факультет також не залишився осторонь цієї непересічної для нашого міста події. Делегація факультету у складі магістрантів Богдана Барана, Петрика Юрія та Гуменного Сергія, студентів Тильчак Тетяни, Паньків Уляни та Чайки Тетяни під керівництвом професора доктора історичних наук Бармака Миколи Валентиновича здійснювала екскурсійний супровід для всіх бажаючих за матеріалами виставок «Бельгійський автобронедивізіон (АСМ) в Україні в роки Першої світової війни» та «Перша світова війна у загальних рисах».















До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси