Студенти інституту педагогіки та психології  відвідали історичні куточки  величного Поділля


Студенти інституту педагогіки та психології 
відвідали історичні куточки 
величного Поділля


«Світ – це книга. І хто не подорожував по ньому – прочитав у ній тільки одну сторінку», – . це слова святого Августина. Пізнавати світ потрібно все життя. Тому студенти і викладачі інституту педагогіки і психології, психолого-педагогічного відділення мерщій зібралися і поїхали відкривати незвідані стежини рідного краю.

16 квітня під керівництвом викладачів кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи (к. п. н., доц. Главацької О. Л., к. п. н. Олійник Г. М., к. п. н., доц. Горішної Н. М., к. б. н., доц. Ратинської О. М.) була організована поїздка у чарівні історичні куточки величного Поділля: м. Кам’янць-Подільський, м. Хотин і с. Бакота. Неймовірно, але лише за один день ми змогли поринути у часи дивовижної краси природи Подільського краю.

Кам’янець-Подільський – місто зі світовою славою. Його називають перлиною Поділля, знамените як місто-фортеця, історичний музей під відкритим небом. Камямнець-Подільський і фортеця знаходиться в унікальному місці – на камяному острові. Ми мали змогу помилуватися архітектурою, пройтися по вузьких коридорчиках цієї величезної кам’яної споруди, відчути велич стародавніх стін і просто перейнятися духом тих років. Час йшов, ми мали рухатися далі.

Місто Хотин – унікальна фортеця – місце, яке має особливий колорит і шарм середніх віків. Недарма Хотинська фортеця – один із семи чудес України. Перебуваючи на її території, неможливо не поринути у славні часи козаччини, не згадати мужніх українських козаків. Із високих таємничих мурів можна побачити зелені схили синього Дністра, відчути свіжий приємний вітерець. Ніби час зупиняється, коли спускаєшся в гігантські кам’яні підвали, де розташовані воєнні знаряддя. Запам’яталися всім цікаві розповіді екскурсовода, яка нагадала нам історію нашої держави, зокрема Хотинської місцевості, а також провела по виставкових залах фортеці, де розміщуються найрізноманітніші експонати.

Вже звечоріло, трохи похолодало. Ми приїхали в Бакоту – в живописну місцину Камянець-Подільського району. Цей шматочок земного раю розташований на території Національного природного парку “Подільські Товтри”. Подих завмирає, коли стоїш на вершині Бакотської Білої гори, ніби тримаєш в себе на руці зачаровуючий пейзаж, головною фігурою якого є синявий Дністер. Згадуючи про Бакоту, слід згадати про Свято-Михайлівський скельний монастир, який як відомо, виник у 11-12 столітті. Біля нього знаходиться 3 джерельця чистої, смачної, а за повірям ще й цілющої води.

Почало заходити сонце. Настав час збиратися додому: дорога чекала нас довга. Попрощавшись поглядом з величним Дністром, ми вирушили в Тернопіль. Ну що можна сказати?! І викладачі, і студенти не залишились байдужими до нашої поїздки. Кожен їхав, але надіявся обовязково ще раз повернутися і пережити заново ті відчуття, які одержав цього дня. Тут душа переймається трепетом та любовю до України, тут відчуваєш себе  справжнім сином своєї землі. Кожен прагне знайти у цих святих місцях свій клаптик памяті та залишитись на одинці, аби відчути особисту причетність до історії творення України. Ми з впевненістю можемо сказати, що маємо ще одну прочитану сторінку величної книги під назвою “Світ”. На наше щастя, попереду ще безліч сторінок, а значить, ще багато місць, куди нам можна завітати…

Надзвичайно задоволені всі поїздкою і раді, що є частинкою такої величної країни – України.

Студенти групи СР 21
інституту педагогіки та психології
Достова Г. В. та Ніжинська І. А.









 


До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Офіційна скринька
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси