На історичному факультеті відкрили фотовиставку «Репресовані за віру» 04.05.2016


На історичному факультеті відкрили фотовиставку «Репресовані за віру»



На історичному факультеті святково відкрилася фотовиставка памяток і пам’ятних знаків, встановлених духовенству Української Греко-Католицької Церкви на Тернопіллі з нагоди 70-ліття проведення Львівського «псевдособору».  Фотовиставку «Репресовані за віру» організували фахівці Тернопільської обласної інспекції охорони пам’яток історії та культури з метою популяризації пам’ятників, меморіальних об’єктів і меморіальних дощок, встановлених на теренах області для увічнення та вшанування пам’яті духовенства, яке боролося і постраждало за віру.


Спеціаліст Тернопільської обласної інспекції охорони пам’яток історії та культури Л.Д.Строцень провела змістовну екскурсію по  фотовиставці «Репресовані за віру». В своєму цікавому виступі Людмила Дмитрівна детально охарактеризувала різні меморіальні об’єкти, які встановлені на Тернопільщині і присвячені священикам, які постраждали за віру, ознайомила студентів із каталогом, виданим по матеріалам фотовиставки.


В рамках заходу доктор східних церковних наук, синкел з питань стратегії і розвитку УГКЦ Тернопільсько-Зборівської архиєпархії, декан міста Тернополя отець Віталій Козак подякував студентам історичного факультету за активну участь у здійсненні просвітницького проекту по школах області, присвяченого сумним подіям проведення «псевдособору» 1946 року. Історики провели більше 30 зустрічей в школах і коледжах області, де показали підготовлену презентацію про спроби ліквідації УГКЦ і розказали про ці сумні події. Отець Віталій Козак нагородив від імені Української Греко-Католицької Церкви 12 найактивніших студентів і магістрантів грошовими преміями.


Деканат історичного факультету висловлює щиру подяку у підготовці і проведенні цього заходу фахівцям Тернопільської обласної інспекції охорони пам’яток історії та культури (директор Строцень Б.С.) та отцю Віталію Козаку.










Дата:  04.05.2016 14:00:00

До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Офіційна скринька
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси