Майбутні історики завітали в гості до Тернопільського міськрайонного суду



Майбутні історики завітали в гості до Тернопільського міськрайонного суду



Це вже стає хорошою традицією - теорію пов'язувати із практичними навиками. А особливо - на парах з кримінального права. Нагадаємо, що раніше студенти 4 курсу історичного факультету уже відвідали Науково-дослідний експертно-аналітичний центр при УМВС України у Тернопільській області. А цього вівторка, 26 квітня, майбутні історики завітали в гості до Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області.

 


Студентську ініціативу з розумінням сприйняв викладач Володимир Володимирович Місько та посприяв альтернативі стандартному навчальному процесі:

«Вже стало доброю традицією для студентів-істориків відвідувати Тернопільський міськрайонний  суд. У межах курсу "Кримінальне право" студентська молодь знайомиться з особливостями українського судочинства. Здобутий досвід сприятиме глибшому розумінню кримінально-процесуального провадження. Такі заходи є ефективним практичним складником, своєрідною наочністю в опануванні складних теоретичних засад дисципліни».

 


Поспілкуватись із працівниками суду, та навіть відчути себе суддею, побувати на судовому процесі, а найголовніше - зрозуміти судову систему зсередини – все це мали змогу пережити студенти.

 


Олександр Титжинський, студент:

 «Екскурсія в суд була надзвичайно цікавою. Мене вразила кількість справ, які заслуговують в суді, як ці бідні 18 суддів можуть заслуховувати в рік близько 200 000 справ? І якщо чесно, я навіть подумати не міг що на Тернопільських район за рік стільки назбирується судових суперечок. Сподобалось те, що на посадах суддів знаходиться молоде покоління, що не допускають "радянську закалку" в потік судочинства, та впроваджують нові методи роботи.»

 


Як бачимо, такі заходи сприяють кращому засвоєнню навчального матеріалу, а також всебічному розвитку студентів. Сподіваємось, що таку продуктивну ініціативу переймуть й студенти інших факультетів.



Ганна Леськів





До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси