Чорнобиль – 30 років тривог


Чорнобиль – 30 років тривог

 

Днем пам’яті «Чорнобиль – 30 років тривог» вшанували 30-ту річницю з дня аварії на Чорнобильській атомній електростанції хіміко-біологічний, географічний та філологічний факультети університету спільно із Тернопільською обласною експериментальною комплексною школою мистецтв ім. Ігоря Ґерети. У актовій залі університету о. Василь Шафран, референт з питань екології у Тернопільсько-Зборівській архієпархії, відправив поминальну панахиду за жертвами Чорнобильської трагедії.


З присутніми своїми враженнями та думками про сьогодення і майбутнє поділились ліквідатори катастрофи – Варакута О.П., асистент кафедри здоров’я людини, фізичної реабілітації та безпеки життєдіяльності ТНПУ імені Володимира Гнатюка, полковник Нацгвардії України та Чорторинський В.Ю., начальник військово-медичної служби УСБУ в Тернопільській області, полковник медичної служби. Після цього розпочалось пленарне засідання науково-практичної конференції «Чорнобиль  в історії суспільства та природи». З доповідями виступили студентка 2 курсу географічного факультету Деревенчук Марія на тему «Радіоекологічна ситуація в Україні внаслідок аварії на ЧАЕС» та студентка 3-го курсу хіміко-біологічного факультету Онуфрійчук Лідія на тему «Генетичний та психосоціальний аспект катастрофи на ЧАЕС». Продовжили захід талановиті вихованці Школи мистецтв та студенти філологічного факультету. Їх виступи, приурочені до Дня памяті, не залишили глядачів байдужими. Уривки із твору Данила Кулиняка «Тягар чорнобильського неба» викликали сльози у багатьох присутніх.


У актовій залі студенти географічного факультету та факультету мистецтв розмістили плакати, з ілюстраціями наслідків наймасштабнішої трагедії століття. Поруч з актовою залою охочі могли розглянути тематичну експозицію, підготовлену студентами 3-го та 4-го курсів хіміко-біологічного факультету, та ознайомитися з друкованими джерелами, що висвітлювали Чорнобильську катастрофу.


Другу частину заходу розпочали секційні засідання науково-практичної конференції «Чорнобиль  в історії суспільства та природи». На 4-х секціях («Біоекологічні наслідки Чорнобильської катастрофи», куратор к.б.н., доц. Гуменюк Г.Б., «Чорнобиль у літературі», куратор д. філол. н., проф. Вільчинська Т.П., «Відображення наслідків Чорнобильської катастрофи у мас-медіа», куратор д. філол. н., проф. Поплавська Н.М., «Геоекологічні наслідки Чорнобильської катастрофи», куратори к.б.н., доц. Лісова Н.О., к.г.н., асист. Гінзула М.Я.) виступили з доповідями студенти та викладачі  ТНПУ ім. В. Гнатюка. Захід висвітлювали телеканали ZIK та ТТБ.

 

 

Ольга Шамро,
студентка четвертого курсу
хіміко-біологічного факультету













До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси