Cпівпраця в програмі подвійних дипломів між ТНПУ ім.В.Гнатюка та Університетом Марії Кюрі-Склодовської (Люблін)


Cпівпраця в програмі подвійних дипломів між ТНПУ ім.В.Гнатюка та Університетом Марії Кюрі-Склодовської (Люблін)

 

На початку квітня 2016 року між географічним факультетом Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка та Відділом наук про Землю та просторового планування Університету Марії Кюрі-Склодовської (Люблін) було підписано Лист про наміри щодо підготовки фахівців за програмою подвійних дипломів та домовленість про співпрацю в науковому та освітньому середовищі. Від імені Університету Марії Кюрі-Склодовської документ був підписаний деканом Відділу наук про Землю і просторового планування проф.Радославом Добровольським, від імені Тернопільського національного педагогічного університету – деканом географічного факультету доц.Андрієм Кузишиним (підписання Листа про наміри відбувалось за погодженням ректоратів обох університетів).


Церемонія пройшла на факультеті наук про Землю і просторового планування за участю заступника декана з питань освітньої діяльності доктора Іоланти Роджос і заступника декана з питань науки, доктора габ.Славомира Темпільовського.


У підписаному документі було заявлено про свій намір співпраці з метою розробки і впровадження програми подвійного диплома по першому та другому ступеню з географії, на основі потенціалу викладання і наукових досліджень обох університетів. В рамках співпраці, сторони зобов’язуються ініціювати двосторонні зусилля з розробки оптимальної моделі функціонування досліджень взаємного навчання, що дозволить студентам з польської і української сторони отримати подвійний диплом.


В ході зустрічі неодноразово наголошували на необхідності співпраці університетських середовищ по обидва боки кордону, особливо в області спільних ініціатив в галузі освіти. Учасники зустрічі постійно підкреслювали важливість двосторонніх контактів у навчальному процесі. Наголошувалось, що сьогодні значна кількість українських студентів здобуває освіту в польських вишах. Водночас обговорювались конструктивні підходи щодо підготовки фахівців за стандартами української та польської систем освіти.


Наприкінці зустрічі сторони, які підписали Лист про наміри, заявили про свою готовність розвивати і поглиблювати співробітництво, висловивши надію на те, що підписання даного документу буде початком плідної співпраці, а також студенти УМКС і ТНПУ незабаром матимуть можливість брати участь в програмі подвійного диплому.


Інформація розміщена також на сайті польського партнера:
 http://www.umcs.pl/pl/galeria-mediow,358,wspolpraca-z-tarnopolskim-narodowym-uniwersytetem-pedagogicznym-im-volodymira-gnatiuka,33842.chtm





 


До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси