ТНПУ ім. В. Гнатюка відвідав заступник  голови фонду «Вільна Україна Брауншвайк»  Бернд Генн


ТНПУ ім. В. Гнатюка відвідав заступник 

голови фонду «Вільна Україна Брауншвайк» 

Бернд Генн


ТНПУ ім. В. Гнатюка відвідав заступник голови фонду «Вільна Україна Брауншвайк» Бернд Генн (Німеччина), який прочитав лекції з країнознавства студентам факультету іноземних мов німецькомовного відділення.


«Співробітництво з фондом розпочалось у квітні 2015 року, коли наш колишній студент Андрій Петрик запросив пана Бернда Генна з колегами відвідати факультет німецької мови. Було обговорено шляхи співпраці, які вилитись у конкретні дії: вже восени керівник фонду провів лекції, семінари для студентів та консультації для викладачів. Саме тоді 8 студентів німецького відділення взяли участь у молодіжному україно-німецькому проекті «Wie Braunschweig bunt wurde» («Як Брауншвайг ставав кольоровим»). Молоді люди фільмували вулиці міста та брали інтервю у корінних жителів та тих, хто має міграційне коріння. Метою проекту було показати розвиток Брауншвайгу з часу націонал-соціалізму до сьогодення. Тоді Бернд Генн передав нам компютер, принтер та ксерокс. Цього разу ми також отримали певну техніку, а саме: сканер, принтер, багато заправок та комп’ютер. Також пан Бернд Генн планує приїхати до нашого університету у вересні на два тижні, адже ми вже подали спільну заявку на новий молодіжний україно-німецький проект, який відбудеться цього разу вже в Тернополі» - повідомляє завідувач кафедри німецької філології та методики викладання німецької мови Іван Ярославович Яцюк.


Ректорат відзначив грамотою Бернда Генна за значний внесок у розвиток та зміцнення співробітництва та власне фонд «Вільна Україна Брауншвайк» за активну розбудову співробітництва з ТНПУ ім. В. Гнатюка та надану спонсорську допомогу з технічного оснащення і поповнення бібліотечного фонду університету сучасною навчальною літературою з германістики.


Маряна Підодвірна

 

 



 




До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Офіційна скринька
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси