Творча зустріч з Надією Сеньовською на Міжнародному мистецькому фестивалі «Ї»


Творча зустріч з Надією Сеньовською на Міжнародному мистецькому фестивалі «Ї»


7 квітня 2016 р. в кав’ярні-ресторації «Скоріні» (Тернопіль) відбулася творча зустріч і презентація книги «Оптимістичні подорожі довоєнною Україною» Надії Сеньовської. Організатор заходу – мистецький фестиваль «Ї». Модерувала зустріч – Юлія Починок.

Про травелоги, американську і польську школи репортажистики, тенденції розвитку і становлення «нової журналістики» в Україні, педагогічні поради розгубленим і загубленим, філософію від дітей до дорослих, роман на основі слов‘янської міфолології та навіть про високу поезію ми з Надією встигли поговорити в межах зустрічі.

Оскільки фестиваль міжнародний – до нас завітав один з найвідоміших і найшановніших сучасних письменників Польщі – Ярослав Міколаєвський (Варшава). Саме він є представником польської школи репортажистики, автором відомого в Польщі та за її межами репортажу «Сентиментальний портрет Ришарда Капусцінського» та інших.

Також були присутні викладачі кафедри педагогіки та менеджменту освіти Інституту педагогіки і психології та факультету іноземних, студенти факультету філології та журналістики Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. А також учасники літературної студії «Сім Герц» разом з очільником – Юрієм Вітяком та ілюстратори книжок – подружжя Сукманюків (Катерина та Сергій). Крім того на заході були журналісти, тернополяни і гості міста!

Для мене була подвійна приємність презентувати творчість Надії Сеньовської (оскільки вона колись була моєю викладачкою) у межах фестивалю такого високого рівня, де поруч у програмі були кити літературної сцени – Сергій Жадан, Макс Кідрук, Адам Відеман, Ярослав Міколаєвський та інші.

Бажаю авторці творчого натхнення та успіхів на педагогічних стежках і літературних сценах!

               
Юлія Починок
Фото Зоряни Удич





До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси