Вступна кампанія – 2016: ще раз про основне 19.05.2016


Вступна кампанія – 2016: ще раз про основне




17 травня 2016 року про особливості вступної кампанії 2016 року розповіла перший заступник Міністра освіти і науки Інна Совсун під час брифінгу в Кабінеті Міністрів України. 

1. Вступна кампанія стартує 11 липня і триватиме до 28 липня.

2. У 2016 році вступники подають заяви тільки в електронній формі. Винятком є особи, які вступають за результатами вступних екзаменів або за співбесідою. Документи в паперовому вигляді до вищого навчального закладу потрібно подавати лише після зарахування.

3. Набір студентів до вищих навчальних закладів буде здійснюватись за новим єдиним переліком галузей та спеціальностей.

4. У 2016 році востаннє буде здійснюватися набір на освітньо-кваліфікаційні рівні вищої освіти молодшого спеціаліста та спеціаліста. Вже з наступного року ступінь «спеціаліста» буде замінено «магістром».

5. У 2016 році вступники можуть подати до 15 заяв. При цьому не встановлюється обмеження щодо кількості університетів, до яких подаються заяви вступників, натомість встановлюється обмеження  за кількістю спеціальностей – до п’яти. Також для кожної з них необхідно визначити пріоритетність. Подання заяв в електронній формі на освітні програми, на яких не передбачається прийом за державні кошти, не обмежується.

6. У цьому році вступники можуть подати сертифікат ЗНО тільки 2016 року. «Але через проведену роботу по стандартизації тестів, ми очікуємо, що надалі – з 2017 року можна буде використовувати сертифікати впродовж декількох років», - відзначила Інна Совсун. Вищі навчальні заклади самі встановлюватимуть кількість балів сертифікату ЗНО.

7. Скасовані позаконкурсний вступ та цільовий прийом.

8. У конкурсі за результатами вступних іспитів можуть брати участь:

  • особи, які мають захворювання, що є перешкодою для проходження зовнішнього незалежного оцінювання.
  • учасники антитерористичної операції, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, демобілізувалися в цьому році і не встигли зареєструватися на зовнішнє незалежне оцінювання.
  • діти-сироти.

9. Громадяни, які проживають на тимчасово окупованій території Криму мають право на здобуття вищої освіти на конкурсних засадах за кошти державного бюджету в межах квот, що визначатимуться Міністерством освіти і науки.

10. Сформовано пропозиції щодо обсягів державного замовлення та надіслано на погодження Міністерству економіки. При формуванні пропозицій Міністерство освіти і науки враховувало демографічну ситуацію, зокрема, зменшення чисельності випускників у порівнянні з минулим роком на 15%, а також пропозиції вищих навчальних закладів. «За пропозиціями скорочення становить 10,8%. Особливо за тими спеціальностями, де є надлишок на ринку праці. В першу чергу – це спеціальності суспільно-гуманітарні», - зауважила Інна Совсун. За інженерно-технічними та природничо-математичними галузями знань обсяги державного замовлення збережено.


11. Учасники АТО та особи , які проживають на тимчасово окупованій та непідконтрольній українській владі територіях, зможуть взяти участь у додатковій сесії ЗНО. Для них термін реєстрації для участі у додатковій сесії триватиме до 20 травня. 

academia.in.ua


Дата:  19.05.2016 14:06:00

До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Офіційна скринька
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси