Літературний квест вийшов за межі ТНПУ ім.В.Гнатюка та заполонив центральну частину міста


2016 - Рік англійської мови в Україні


ЧИТАТИ ЧИ НЕ ЧИТАТИ:

літературний квест як ідея популяризації читання



25.05.2016 року семінар з курсу «Література Англії» на 3 курсі англійського відділення факультету іноземних мов вийшов за межі ТНПУ та заполонив центральну частину міста. Організована кафедрою англійської філології та ініціативними студентами 4 курсу подія в комплексі заходів, приурочених до Року актуалізації вивчення англійської мови в Україні, проходила у формі літературного квесту. Учасники шести команд рухались за визначеним маршрутом, виконуючи низку завдань.


Для того, щоб потрапити на відповідну позицію — Тернопільська обласна універсальна наукова бібліотека, книгарня «Є», артгалерея, старий замок, острів закоханих та пам’ятник С. Бандері — студентам доводилось розпізнати їх у поданих їм загадках. На кожній стації на учасників команд чекали випробування, базовані на вивченому матеріалі з курсу «Література Англії», а саме: показати за допомогою пантоміми ідіому так, щоб члени команди її назвали; з’єднати імена героїв книжок із назвами творів, до яких вони належать; у відведений на виконання завдання час відповісти на якомога більшу кількість запитань; придумати риму до визначених слів; графічно зобразити твір на аркуші паперу так, щоб команда змогла його впізнати чи відгадати персонажа книги шляхом запитань до своєї команди, відповідь на які може бути лише «так» або «ні».


Гідно пройшовши випробування, усі учасники дійства зібрались біля центрального годинника, де на них чекало фінальне завдання — донести до якомога більшої кількості жителів міста ідею про актуальність спілкування з художньою книгою. Тернополяни охоче відгукувались на ініціативу студентів та ділились власним визначенням читання як феномену. Серед найцікавіших визначень були: «Читання — це втеча від реальності», «Книга — це океан, в якому нестрашно потонути», «In books you can fall in love for free» та «Reading is a real passion, obsession and my future profession».


Креативність та відповідальність четвертокурсників при підготовці заходу та злагодженість роботи у процесі його проведення стали запорукою успішного втілення останнього у життя. Ідея проведення літературного квесту викликала неабиякий інтерес серед його учасників, що, сподіваємося, стане хорошою традицією на кафедрі англійської філології.

 

Доцент кафедри англійської філології, 
Довбуш О. І.














До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Офіційна скринька
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси