«My Fair Lady_TNPU»: класичний сюжет на сучасний лад представив факультет іноземних мов (ФОТО, ВІДЕО)




«
My Fair Lady_TNPU»: класичний сюжет на сучасний лад представив факультет іноземних мов на сцені ТНПУ ім.В.Гнатюка (ФОТО, ВІДЕО)



Життєпис кожного факультету твориться його сучасниками – талановитими студентами, мудрими наставниками – відданими людьми, які спільними зусиллями будують майбутнє. За понад 20-літню історію факультету іноземних мов сцена університету побачила чимало обдарованих студентів, цікавих постановок та театральних імпрез. Але те, що відбулося 20 травня цього року, було направду непересічною подією: на сцені актової зали ТНПУ студенти та викладачі англійського відділення факультету іноземних мов творили справжню магію. Магію музики, магію співу, магію танцю, магію класики, поєднаної з сучасністю.


Уперше сцена побачила справжній мюзикл – «My Fair Lady_TNPU» – не концерт до Дня факультету, що уже традиційно проходить у формі мюзиклу, а справжній класичний мюзикл! І хоча дія була перенесена у наші дні, і замість туманного Лондона ми побачили аудиторії і гуртожитки рідного університету, це лише довело, що класика тому і є класикою, що її сюжети не втрачають актуальності і гостроти.


Безумовно, серед глядачів у залі були ті, хто не бачив легендарної екранізації мюзиклу з Одрі Хепберн (Audrey Hepburn ) та Рексом Гарісоном (Rex Harrison) у музичній постановці Фредеріка Лове (Frederick Loewe) на слова Алана Джей Лернера (Alan Jay Lerner) «My Fair Lady». Були навіть такі, що не читали п’єси Дж.Б.Шоу «Пігмаліон», але впевнені, що тепер більшість із них неодмінно перегляне фільм та прочитає книгу.

Це був виступ, гідний великої сцени. Професійна обробка тексту і режисура викладачів Дацків Ольги Павлівни і Левчик Наталії Стефанівни надали класичним взірцям мистецтва сучасного звучання: як же природно традиційні моделі життя були втілені у реаліях сьогодення! Якою ж злагодженою була робота асистентів, які швидко і чітко змінювали декорації, танцюристів, хору... і акторів – наших студентів, яких ми просто не впізнавали, настільки вони по-новому розкрилися на сцені! А якими неперевершеними були виконавці головних ролей – Еліза Дулітл і професор Хіггінс – наші Юля Патрикей та Ігор Жураковський! Це було неймовірно, фантастично, дивовижно!

Сльози на очах та емоції через край, тремтіння кожнісінької струни у серці і відчуття справжнього великого щастя – ось лише дещиця того, що відчували глядачі у залі. Цілком погоджуємося зі словами нашого декана: таким талантам дорога на велику сцену, тому що вони там потрібні – справжні, чисті, природні. Наші студенти вкотре довели, що їхнє життя складається не лише із конспектів, контрольних і модулів. Вони вкотре засвідчили, що розумні, талановиті, творчі, і можуть знову й знову дивувати нас.

Знаємо, яка величезна робота стояла за цим успіхом. Знаємо, як народжувалась ідея, творився сценарій, долалися труднощі... Знаємо, скільки часу та зусиль вклали у проект і постановники, і виконавці. Однак, це все залишилось за лаштунками. А на сцені була магія. Зрештою, переконайтеся самі, переглянувши мюзікл.

 

Олійник І.Д., Шонь О.Б.,
кафедра практики англійської мови та методики її викладання






















До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси