Спільний з німецькими музикантами творчий семінар:  синтез креативності і володіння німецькою мовою (ВІДЕО)



Спільний з німецькими музикантами творчий семінар:

синтез креативності і володіння німецькою мовою


 

5 червня 2016 року у рамках мистецького турне по Україні до файного міста Тернополя завітали німецькі музиканти групи “Der Don und Daniel” з північнонімецького Гамбурґа (Hamburg), другого (після Берліна) за величиною німецького міста. У Тернополі вони разом зі своїми помічниками організували і провели цікавий і креативний навчальний семінар, мета якого – ознайомлення української молоді з актуальними тенденціями музичного мистецтва і культурою сучасної Німеччини, а також залучення учасників до безпосереднього процесу творення мистецького продукту.



Цей динамічний і змістовний захід відбувся в Тернопільському національному економічному університеті, але активну участь у ньому взяли також студентки німецького відділення факультету іноземних мов Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка, а саме студентки 3 курсу Жовнір Надія і Шпаковська Єлизавета, 2-го курсу Грицишин Катя і Шамбель Надія, та 1-го курсу Козуб Юлія, Кравець Наталія, Кривко Уляна, Матвійків Вікторія і Шпіт Ірина.



Один з основних організаторів заходу в Тернополі – лекторка Фонду Роберта Боша в ТНЕУ, п. Сузанн Гартляйб (Susann Hartleib), а також німецькі артисти особливо відзначили як високий рівень практичного володіння німецькою мовою, який продемонстрували студентки-германістки нашого педагогічного університету, так і їхні неабиякі творчі здібності, винахідливість і кмітливість, адже під час 6-годинного семінару вони повинні були спробувати себе в якості поп-зірки і разом з музикантами з Німеччини вчилися складати пісні, відтворювати свої думки і втілювати їх у музиці. Само собою зрозуміло, німецькою мовою.


Результат такої спільної міжнародної потужної мистецької мозкової атаки J можна переглянути  тут .


А у ввечері наших дівчат чекав незабутній концерт від німецьких митців у ресторації «Мамонт», на який завітало чимало гостей з усього Тернополя, у тому числі й студентської молоді з інших вишів нашого файного міста. Всі вони із задоволенням слухали пісні німецьких гостей і намагалися підспівувати їм.


Німецькою мовою інформація про цей захід міститься за наведеним тут.


Студентка німецького відділення (група ФН-31)
факультету іноземних мов  ТНПУ ім.В.Гнатюка
Єлизавета Шпаковська,

завідувач кафедри німецької філології
та методики викладання німецької мови  ТНПУ ім.В.Гнатюка
Яцюк Іван Ярославович

  
 



До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси