Медіа-експерти поділилися досвідом із студентами-журналістами ТНПУ ім.В.Гнатюка


Медіа-експерти поділилися досвідом із студентами-журналістами ТНПУ ім.В.Гнатюка



Студенти спеціальності «Журналістика» ТНПУ ім.В.Гнатюка 8 червня зустрілися з професором, доктором філологічних наук, президентом Академії української преси Валерієм Івановим та головою Комісії з журналістської етики, засновником газети «Дзеркало тижня» Володимиром Мостовим. Зустріч відбулася у форматі семінару, що мав назву «Світові стандарти журналістики».


Медіа-експерти розповіли про професійні стандарти журналістки, важливість їх дотримання та застосування на практиці. Якщо ними знехтувати, то можна позбутися головного – довіри громадськості до українських медіа.


За словами Володимира Мостового, «достовірність є чи не найголовнішим стандартом журналістики, тому інформацію важливо перевіряти мінімум за двома джерелами, розуміти відповідальність за мовлене слово».


Окрім того спікери ділилися досвідом західних колег-журналістів, нюансами військової журналістики, специфікою сприйняття інформації під час проведення військових операцій. Медіа-експерти наголосили на важливості збалансованої подачі думок сторін конфліктів, яка дозволяє не перетворювати публіцистику на пропаганду.


Перевагою семінару було навчання учасників на практичних прикладах: як дотримуватися журналістських стандартів, розпізнавати їх порушення. Дискутували над питаннями анонімності джерел інформації, як не перейти тонку межу мови ворожнечі. Усі обговорювані питання стануть у нагоді у практичній діяльності майбутнім журналістам.



Нагорна Юлія, Луцик Христина,
студенти групи Жур-1 





До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Офіційна скринька
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси