Відбулось XVI засідання Консорціуму українських університетів та Варшавського університету



Відбулось XVI засідання Консорціуму українських університетів та Варшавського університету


 

9 липня 2016 року відбулось XVI засідання Консорціуму українських університетів та Варшавського університету, в якому взяла участь Романа Мисула - начальник відділу міжнародних зв’язків Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка.


 Нагадаємо, що Консорціум було створено 10 років тому і наш університет є одним із його співзасновників. Основною метою діяльності Консорціуму є сприяння співпраці між українськими та польськими вищими навчальними закладами. Цілями є створення умов для наукових досліджень, для вивчення польської мови, а також для організації центрів студій Східної Європи.


У засіданні взяли участь ректори та представники провідних навчальних закладів України, радник-посланник, заступник голови місії Посольства Республіки Польща в Україні Рафал Вольскі, Генеральний консул Республіки Польща у Харкові Януш Яблонський, виступили ректор Варшавського університету Марчін Палис, директор Центру східноєвропейських досліджень Варшавського університету Ян Маліцький.


Під час засідання обговорили стан вищої освіти в Польщі та Україні, реалізацію програм Східних Студій, було прийнято Одеський національний університет до членів Консорціуму, розглянуто пропозицію щодо прийняття Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К. Д. Ушинського.


Нагадаємо, що членство у Консорціумі дає нові можливості для студентів та викладачів університету. Студенти нашого університету брали участь у Літніх та Зимових школах Східних студій при Варшавському університеті, Гиса Оксана Андріїівна (кафедра музикознавства, методики музичного виховання та вокально-хорових дисциплін) є стипендіаткою програми Уряду РП для молодих науковців.







 


До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси