У ТНПУ ім.В.Гнатюка відбувся перегляд фільму «Незламна» 01.10.2015

У ТНПУ ім. В. Гнатюка відбувся перегляд фільму «Незламна»

 

       30 вересня 2015 року в ТНПУ ім. В. Гнатюка відбувся перегляд фільму «Незламна», організатором якого виступила Спілка студентського самоврядування історичного факультету.  
       «Ще на початку вересня ми із студентами вирішили реалізувати цей проект і започаткувати таку традицію: один раз на тиждень переглядати відбірні українські кінострічки», - розповідає заступник студентського декана Наталя Бойко. - Ми провели опитування і визначили, що наш експериментальний вечір кіно відкриє фільм «Незламна».
            Це українсько-російський повнометражний історико-драматичний та біографічний фільм. В основу сюжету покладений життєвий шлях жінки-снайпера, майора Людмили Павличенко, а також розвиток подій у 1937–1957 роках. Творці фільму охарактеризували його як психологічний, біографічний фільм про трагічну долю жінки на війні.  
      Фільм нікого не може залишити байдужим. Запам’ятовуються  цілі фрази, як-от: «- І скільки ж людей ви вбили? – Не людей. Фашистів. 309», «Війна - це не тільки смерть. Це таке життя», «Мені двадцять п'ять років. На фронті я вже встигла знищити триста дев'ять фашистських загарбників. Чи не здається вам, джентльмени, що ви занадто довго ховаєтеся за моєю спиною?!». Війна - це тло, на якому розгортаються вічні теми життя і смерті, жорстокості і дружби, байдужості та незламності людського духу.
      Після перегляду відбулось невеличке обговорення стрічки. Студенти відмітили сучасне бачення історичних подій та однозначне висвітлення авторського задуму. Про жінку на війні сказано багато, але найгіршим виявляється той факт, що ця тема актуальна й сьогодні. Вже більше року Надія Савченко перебуває у полоні Російської Федерації. Для всієї України вона стала символом мужності, нескореності та патріотизму. Їй дивується весь світ, нею пишається батьківщина. Це така ж сама жінка, яка добре робить свою справу. Герої серед нас. Незламна Надія, незламна Україна!

 

Мар’яна Підодвірна


Дата:  01.10.2015 08:29:00

До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси