Історики ТНПУ ім.В.Гнатюка взяли участь у вечорі пам’яті «Іловайська трагедія»


Історики ТНПУ ім.В.Гнатюка 

взяли участь у вечорі пам’яті

 «Іловайська трагедія»

 


14 вересня у Тернополі відбулось вшанування другої річниці Іловайської трагедії. До Українського дому «Перемога» приїхало безліч військових зі Львова та Дніпра. Багато з них пройшли іловайське «пекло». За лічені хвилини зал Українського дому «Перемога» було вщент заповнено. На церемонії вшанування були присутні студенти першого та третього курсів історичного факультету ТНПУ ім.В.Гнатюка.



Найперше, що здивувало – це збройна композиція, розташована на самій сцені. Повсюдно були українські прапори привезені з фронту, на них виднілись різноманітні написи від наших захисників. 




За словами першокурсників найбільше їх зворушив боєць батальйону «Дніпро 1» Роман Зіненко. Він особисто пройшов через Іловайський «котел», після чого написав книгу «Іловайський щоденник». Р.Зіненко отримав слово на самому початку програми. Вийшовши на сцену, він розповідав про власні переживання і зачитав уривок з своєї книги. Усі присутні затамувавши подих слухали рядки про жахливу трагедію, було чути лише голос Романа і шалений підвищений серцевий ритм глядачів. Люди намагались стримати плач, проте на багатьох обличчях можна було розгледіти сльози. Справді, почуте вразило кожного, вирувало почуття гніву до ворогів і захоплення мужністю українських солдатів. Загалом під час спілкування Р. Зіненка з людьми зал тричі стоячи аплодував йому. 

Також варто відзначити виступи маленьких діток, які демонстрували бойовий гопак. Після запального виступу сум перемінився на гордість і надію. Після патріотичних пісень і композицій люди відчули певне духовне піднесення, розуміючи і пам’ятаючи про трагедію, вони дякували військовим за їхній героїчний подвиг. Як відзначили студенти, це допомогло усвідомити про масштаб трагедії але разом з тим і неймовірний героїзм наших військових, що в свою чергу скріпило віру в нашу перемогу.


Доцент Григорук Наталія Анатоліївна,

студенти 32 групи історичного факультету
Безпалько Богдан та Якобчук Юрій
















 












До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси