На факультеті філології і журналістики відбулась зустріч із Дариною Блохин


На факультеті філології і журналістики відбулась зустріч із Дариною Блохин


20 вересня студенти й  викладачі факультету філології та журналістики  мали змогу поспілкуватись з Президентом Німецько-українського наукового об’єднання ім.Юрія Бойка-Блохина, професором, лауреатом Шевченківської премії-2015, членом-кореспондентом Української вільної академії наук, почесним  академіком АН України –  Дариною Блохин. 
Пані Дарина веде активну громадську діяльність, повертає спадщину українських діаспорних науковців на Батьківщину, працює на ниві презентації України, української науки, освіти, культури в Європі та США, — прокладає місток між українськими вченими та світовою спільнотою.

    
 В рамках зустрічі презентувала наукові напрацювання:
монографію  «Українці в німецьких концентраційних таборах», де зібрані спогади про долю українських остарбайтерів і в’язнів концтаборів Німеччини в період Другої світової війни, записані із вуст очевидців,  та Українсько-Німецький науковий збірник.  

    
Цікавою була інформація про ментальність німецьких студентів. Варто взяти на озброєння її фразу про те, що вищу освіту треба здобувати не тільки за допомогою лекторів, але, передусім, покладаючись на власний розум. Пані Дарина заохочувала старанно вчитися та розвивати українську науку.

     
«Дуже тішусь українській молоді, ви – толерантні, розумні,
ідете в ногу з часом. Україна буде мати щасливе майбутнє, коли ви станете на її чолі» - зауважила професор.

 

Студентка групи ЖУР-4
Наталя Хома






До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси