Студенти-історики вшанували пам’ять Ігоря Ґерети

Студенти-історики вшанували пам’ять Ігоря Ґерети


Постать Ігоря Ґерети тісно пов’язана з історичним факультетом. На зорі незалежності України він виношував ідею та спонукав академічну спільноту Тернопільщини до відкриття історичного факультету в тоді ще Тернопільському державному педагогічному інституті. Пізніше працював викладачем, проводив археологічні практики, гуртував довкола себе активну студентську молодь. Серед його вихованців – теперішні керівники області, успішні педагоги, громадські діячі, які втілюють у життя ідеї свого наставника. 


Напередодні річниці від дня народження Ігоря Ґерети студенти-історики побували на відкритті виставки «Духовний символ України», представленої в Тернопільському обласному державному архіві. Під час презентації молоді історики дізналися про життя та діяльність визначного земляка. «Особисто для мене це вдалий приклад для наслідування у сенсі самовдосконалення, постійного наукового пошуку, роботи над собою. Через здобутки Ігоря Петровича в галузі археології, культурному та суспільно-політичному житті краю бачимо, як кожен із нас своєю щоденною щирою працею може приносити користь громаді», – зазначив Роман Пирожишин, магістрант історичного факультету.


До слова, 25 вересня на вул. Валовій урочисто відкрито пам’ятник Ігорю Ґереті, а незабаром на історичному факультеті Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка відбудеться презентація його книги.


Анна Леськів













До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси